maanantai 5. tammikuuta 2015

Nopea ja herkullinen tomaatti-mozzarellapiirakka voitaikinasta


Siedätyshoitoni basilikaa kohtaan alkanee toimia. Tein kokeilumielessä taas jotain, mihin voin laittaa basilikaa. Ja voi mitä herkkua tämä olikaan. Ja helpolla! :p Kannattaa pitää pakastimessa hätävarana voitaikinaa ja sitten tätä piirakkaa voisikin varioida jääkaapin sisällön mukaan vaikka millä tavalla. Nyt itselläni vielä oli sitä jemmassa joulun jäljiltä...

Pohja: Esikaulittu, laskostettu voitaikina

Päälle: 0,5prk Créme fraichea
               1 kananmuna
               0.5dl juustoraastetta
               2 valkosipulin kynttä
               0,5 tl suolaa 
               3 tomaattia
               2 mozzarellapalloa
               tuoretta basilikaa
               rouhittua mustapippuria

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kauli hieman sulanutta voitaikinaa ja tee sitten veitsellä viilto taikinan reunojen mukaisesti, noin kahden cm leveydelle. Älä viillä pohjaan saakka. Voitele reunat kananmunalla. Esipaista taikinaa n. 10 minuuttia. 

2. Valmista taikinalevyn päälle ranskankermasta, juustoraasteesta, lopusta kananmunasta ja valkosipulista ja suolasta "mössö". Kaada se sitten esipaistuneen pohjan päälle. 

3. Asettele seuraavaksi tomaatti,-ja mozzarellaviipaleita piirakan päälle. Sujauta väleihin basilikaa. Ripottele pinnalle mustapippuria. Paista sitten 200 asteessa n. 45 min., tai kunnes mozzarella on saanut väriä.

4. Koristele tuoreella basilikalla ja nauti lämpöisenä. NAM!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti