tiistai 12. toukokuuta 2015

Naan-leivät


En olekaan päässyt leipomaan moneen päivään, enkä ole oikeastaan jaksanutkaan...oli sen verran rankka, tuo viikonloppuinen Saksan reissu :) Tänään tein sitten lapsille välipalaksi naan-leipiä ja kaveriksi valkosipulilevitettä. Oikeastihan tätä nautitaan intialaisella aterialla, jotta saadaan lautaselta syödyksi kaikki herkulliset kastikkeet, myös raita-kastikkeen kanssa pelkälteen. Leipä muistuttaa hieman pitaa, mutta on paljon pehmeämpää...namskis :p Sopii hyvin keiton, salaatin ja vaikkapa grilliruoan kaveriksi...

2dl maitoa
200g turkkilaista jogurttia
30g hiivaa
1tl suolaa
2rkl sokeria
7,5 dl vehnäjauhoja
60g sulatettua voita

voiteluun 40g sulatettua voita

1. Sekoita maito ja jogurtti keskenään. Lämmitä kulhossa käden lämpöiseksi. Lisää hiiva, suola, sekä sokeri. Sekoita.

2. Lisää vehnäjauho, samalla vaivaten. Vaivaa taikinaa niin, että se irtoaa kulhon reunoista, lisää sitten sulatettu voi ja sekoita vielä. Peitä kulhon sitten liinalla ja kohota 20min.

3. Laita uuni kuumenemaan 275 asteeseen. Laita uuniin kaksi uunipeltiä. Jaa sitten taikina 12 osaan. Nostele soikiot kuumalle pellille (ilman leivinpaperia) ja painele soikioiksi (n.4mm paksuisiksi). Paista sitten uuniin yläosassa n.5min.

4. Voitele paistetut leivät voisulalla lämpöisinä ja nautiskele...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti