sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen ananasmuffinssit sitruskermalla



Nyt on juuri oikea aika leipoa pääsiäisjuttuja. Löysin eräästä verkkokaupasta ihanat, saviruukun näköiset, silikoniset muffinssivuoat...ja siitä se ajatus sitten lähti ;) Ruukkunarsissi! Ja ananashan sopii maultaan oikein hyvin pääsiäiseen...

Muffissit (12 kpl)

200 g voita
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
1 prk ananasmurskaa 

Päälle:
2 dl vispikermaa
3 rkl Lemoncurdia
keltaista elintarvikeväriä

Koristeluun esim.:
sokerimassa narsisseja/ lehtiä 




1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, hyvin samalla vatkaten sekaan. Lisää jauhot ja leivinjauhe. Sekoita ja lisää lopuksi ananasmurska mehuineen.

2. Jaa taikina muffinssivuokiin (n.3/4 vuoasta) ja paista ne sitten 225 asteessa n. 15 minuuttia.

3. Anna muffissien jäähtyä ja pursota päälle lemoncurdilla maustettua kermavaahtoa. Koristele haluamallasi tavalla.

8 kommenttia: