keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Kahvin makuiset Eclair-leivokset


Ranska-teemalla tein myös nämä ihastuttavat tuulihattu-leivokset, eli Eclairit. Näissä on usein päällä tummasuklaa kuorrute, mutta nyt halusin tehdä näistä kahvin makuisia. Ulkonäkö näissä olisi voinut olla kauniimpikin, mutta onneksi tomusokeri pelastaa aina pulasta :D Makuunhan se ei vaikuta...nämä ovat suussa sulavan hyviä!! Namiiii...!


Taikina:

3dl vettä
100g voita
2dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa

Väliin:
2dl vispikermaa
1rkl pikakahvijauhetta
0,5dl tomusokeria

1. Kiehauta vesi ja rasva kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. 

2.  Sekoita hyvin ja keitä kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta. Nosta kattila liedeltä ja anna taikinan jäähtyä. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan samalla sähkövatkaimella vatkaten.

3. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota pitkulaisia pötköjä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa noin 25 minuuttia.  Älä avaa uuniluukkua paistamisen alkuvaiheessa!

4.Täytä jäähtyneet tuulihatut pikakahvijauheella maustetulla vispikermalla, hillotyllan avulla. Jollei sinulla ole tuota tyllaa, nämä voi myös halkaista ja pursottaa kerman väliin.

5. Valele pinta sulatetulla valkosuklaalla (voit värjätä hieman ruskella tomuvärillä) ja ripottele päälle tomusokeria.

2 kommenttia:

  1. Tuulihatut ovat vanha tuttavuus, nämä ovat hienostuneempia. Näitä täytyy kokeilla.
    Onko kohdassa neljä käynyt painovirhe? (kahvikermalla)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hyvästä huomiostasi. Vispikermahan siellä kuuluu tietenkin lukea :)

      Poista