sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Focaccia


Tein ruoalle kaveriksi Focacciaa, joka on aivan mielettömän herkullista juuri uunituoreena...tietenkin pieni sipaisu voita pintaan ;)

 Inspiraation sain viime viikolla koulusta, kun teimme gluteenittoman version. Päälle laitoin mustia oliiveja ja vaikka en niistä itse liiemmin pidäkään, maistui ne leivän seassa kuitenkin ihan hyvältä ja aurinkokuivatut tomaatit komppasivat makua täydellisesti. Tällä ohjeella valmistat yhden ison (vuoassa), tai 7 pientä Focacciaa.

40 g hiivaa
2 tl suolaa
3,5 dl vettä (kädenlämpöistä)
7 dl vehnäjauhoja
0,5 dl oliiviöljyä


aurinkokuivattua tomaattia

mustia oliiveja
rosmariinia
sormisuolaa



1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Murenna hiiva joukkoon. Lisää öljy ja vesi. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia reippaasti niin, että taikina irtoaa täysin kulhon reunoista.
Peitä taikina ja anna kohota 20 minuuttia. Muotoile taikina öljyttyyn vuokaan litteäksi levyksi (tai pellille pieniksi palloiksi, jotka litistelet). Peitä ja anna kohota vielä 15 minuuttia. 
3. Painele pinnalle aurinkokuivatun tomaatin paloja, oliiviviipaleita ja tuoretta rosmariinia. Paista 210 asteessa (n.25.min.). Voitele kuumana öljyllä. Leikkaa paloiksi ja ripoittele pinnalle sormisuolaa.

2 kommenttia:

  1. Tarviikohan tähän jotain gluteenittoman leivonnan sidosaineita, jos koittaa gluteenitonta versiota? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei...laita mulle s-postia osoitteeseen kakkuviikari@gmail.com, niin laitan sulle hyvän repsun siihen 👍

      Poista