Tein pieniä, suolaisia kasvispiiraita välipalaksi. Tällä reseptillä saisi tehtyä myös yhden isomman piirakan, mutta nyt päädyin tekemään viisi pientä. Piirakan pohjataikinassa käytin raejuustoa, niin piirakasta tuli kivan mehevä ja makuakin mukavasti. Tällainen pikkupiiras olisi myös oiva lounas salaatin kera!
Pohja:
100g voita
3dl hiivaleipä,-tai sämpyläjauhoja
1tl leivinjauhetta
3rkl kylmää vettä
200g raejuustoa
Täyte:
oreganolla ja basilikalla maustettua tomaattimurskaa
tuoretta basilikaa
2 palloa mozzarellaa
muutama tomaatti
mustia, kivettömiä oliiveja
aromimaustetta
rouhittua mustapippuria
loraus kermaa
1. Sulata pohjan voi. Sekoita joukkoon muut ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina sitten vuokien/vuoan pohjalle ja renunoille, jauhotetuin sormin.
2. Laita pohjan päälle tomaattimurskaa. Hienonna murskan päälle tuoretta basilikaa. Lado päälle sitten vuorotellen mozzarella, sekä tomaattiviipaleita. Lisää pinnalle vielä mustia, viipaloituja oliiveja. Mausta piirakka aromimausteella, sekä rouhitulla mustapippurilla. Lorauta pinnalle vielä tilkka kermaa.
3. Paista piirakoita 180 asteessa n. 45 minuuttia, tai kunnes ovat kauniin ruskeita. Nauti raikkaan vihreän salaatin kera.