Tänä vuonna on vapaa-ajalla tullut leivottua hirmuisen vähän,sillä töissä olen saanut leipoa yllin kyllin. Hankaluutta tähän reseptien postaamiseen tuo myös tämä älytön pimeys
Leipomuksia on hirvittävän hankalaa kuvata ilman päivänvaloa. Tämä vuosi muuten tuokin tullessaan uusia tuulia, sillä aloitan uudessa työssä parin viikon kuluttua,- leipomishommissa siis, edelleenkin.
Leivoin meille tämän päivän herkuksi Snickers-juustokakun ja sen myöta haluan toivottaa teille oikein hyvää uutta vuotta 2020! Tuokoon se mukanaan onnea ja iloa! 💓 Kiitos, että olet jaksanut seurailla blogiani tänäkin vuonna!
Pohja:
180g Bastogne-keksejä
65g voita
2 Snickers-patukkaa
Täyte:
6dl vispikermaa
250g Nutellaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 Snickers-patukkaa
2tl vaniljasokeria
2rkl sokeria
7 liivatetta
tilkka vettä
Kinuskikiille:
2dl kuohukermaa
1 2/3dl fariinisokeria
ripaus suolaa
2 liivatetta
Koristeluun esim.:
kermavaahtoa
Snickers-murua
esim. suklaakoristeita
1. Hienonna keksit ja sekoita voisulan kanssa keskenään. Painele muruseos (halk.20cm) irtopohjavuoan pohjalle ja ja hieman myös reunoille. Hienonna Snickersit pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ruiskauta sitten kevyesti vuokasprayta vuoan reunoille.
2. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma, Nutella ja tuorejuusto keskenään löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon rouhittu Snickers ja mausta sokereilla. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Kaada kakkumassa sitten vuokaan, keksipohjan päälle. Anna hyytyä kymässä vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.
3. Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Kiehauta kattilassa kermaa ja fariinisokeria 2-3minuuttia. Lisää joukkoon sitten liotetut, puristellut liivatteet ja suola. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kaada kiille kakun pinnalle. Anna hyytyä vielä 1-2 tuntia jääkaapissa.
4. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.
Näitä pikkuleipiä mummoni leipoi AINA jouluksi, kun olin lapsi. Ja aina tähtimuotilla.
Näiden ohje löytyy perinnöksi saamassani keittokirjassa (vuodelta -48). Tuo kirja on rakkain aarteeni. Nyt voin itse jatkaa perinnettä tekemällä näitä omille lapsilleni. Nämä ovat ihan maailman parhaita pikkuleipiä. Suorastaan sulavat suuhun! Kirjoitan ohjeen alle, niin kuin se on alkuperäisessä asussaankin...
Ihanaa joulun aikaa juuri Sinulle! 🎅
250g pestyä margariinia (voita!)
1 muna
1,5tl soodaa
200g sokeria
1,5tl kanelia
375g vehnäjauhoja
Päälle: sokeria ja kanelia
Voi ja sokeri hierotaan vaahdoksi, muna ja kaneli lisätään, samoin jauhot, joihin sooda on sekoitettu. Taikina kaaviloidaan, tähden muotoisella muotilla otetaan siitä kakkuja. Niiden päälle ripotellaan sokeria ja kanelia (ennen uuniin laittoa). Paistetaan vaaleanruskeiksi (175-200 astetta)
Teki mieli leipoa jotakin jouluista. Mielessäni käväisi glögikakku ja siitä tämä ajatus näistä sitten lähti. Tein glögi-juustokakun ohjeella leivoksia. Näitä voisi tehdä vaikka pikkujouluihin :)
Pohja:
- 150g piparkakkuja
75 gvoita
Täyte:
4 liivatelehteä
2dl vispikermaa
1rs Philadelphia tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1 appelsiinin raastettu kuori
3 rkl appelsiininmehua
Kiille:
4 liivatelehteä
3dl glögiä
-
-
1.
Murskaa piparkakut. Sulata
rasva ja sekoita piparimurujen kanssa. Kiinnitä leivinpaperi
irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele
keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka
jääkaappiin.
-
2.
Upota liivatteet runsaaseen,
kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 minuuttia. Vaahdota kerma.
Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri, mausteet ja appelsiinin
raastettu kuori. Nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon. Kuumenna
appelsiininmehu. Liuota hyvin puristetut liivatteet mehuun. Kaada
liivateseos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon samalla hyvin
sekoittaen. Levitä täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa
vähintään 4 tuntia.
-
3.
Liota kiillettä varten
liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kiehauta tilkka glögiä kattilassa. Liuota hyvin puristetut liivatteet sekaan. Kaada liivateseos
ohuena nauhana lopun glögin joukkoon samalla sekoittaen. Lusikoi mehuseosta puoliksi
hyytyneen kakun päälle erittäin varovasti, jotta juustotäyte ei sekoitu.
Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
- 4. Paina leivosmuotilla leivoksiksi ja koristele haluamallasi tavalla.