Tähän kakkuun sain idean, kun mietin miten voisi yhdistää rakastamani kaura-omenapaistoksen, sekä paksun vaniljakastikkeen. Kakusta tuli ihan hirmuisen herkullinen ja siihen saa kivasti "tuhottua" omenoita, joita näyttäisi tänä vuonna tulevan kohtalaisen mukavasti. Tähän kakkuun ei tarvitse erikseen vaniljakastikkeita, vaan kakku suorastaan sulaa suuhun kahvin kanssa 😍
Ps. Ja kyllä- laiska leipuri osti valmiin murotaikinan, mutta halutessasi voit tehdä senkin toki itse!
1pkt murotaikinaa
Täyte:
400g ranskankermaa
1pss vanhan ajan vaniljakastikejauhetta (esim. Blå band)
1 kananmuna
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
Pinnalle:
2dl ruokokidesokeria (tai muuta tummaa sokeria)
100g voita
1kg hapokkaita omenoita
3dl kaurahiutaleita
2tl kanelia
1. Painele murotaikina voidellun irtopohjavuoan (halk. 24cm) pohjalle ja renoille. Esipaista taikinaa 175 asteessa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä täytteen teon ajan pöydällä.
2. Sekoita täytteen aineksen keskenään sekaisin tasaiseksi massaksi ja levitä hieman jäähtyneen pohjan päälle.
3. Kuori ja viipaloi omenat paistinpannulle. Lisää sokeri, voi ja kaneli. Ruskista ja anna omenoiden pehmetä hetki voisulassa. Lisää lopuksi kaurahiutaleet ja kaada seos täytteen päälle vuokaan.
4. Paista kakkua n.30 minuuttia, 175 asteessa. Anna jäähtyä ja nautiskele!