Meidän perheen iskä herkutteli tänään Minttutryffeli-juustokakulla. Löysin kaupasta Fazerin minttutryffelikonvehteja, joista tämä kakku syntyi. Kakusta tuli ihan mahtavan herkullinen, hieman Pätkiksen makuinen, minttusuklainen ihanuus. Makeutta taittamaan ripottelin pinnalle tummaa kaakaojauhetta. Tämä kakku sopii myös mainiosti joulupöytään, viikunoineen, kaikkineen 💓
Pohja:
55g voita
125g digestivejä
Täyte:
1 rs (228g) Fazermint minttutryffeleitä
3rkl sokeria
2tl vaniljasokeria
5dl vispikermaa
1 kananmunan keltuainen
175g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
5 liivatetta
Pinnalle:
tummaa kaakaojauhetta
tuoretta viikunaa
sokerihelmiä/palloja
karhunvatukoita
1. Hienonna keksit ja sekoita keksimuru voisulan kanssa keskenään. Painele seos tiivisti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.20cm) pohjalle. Suihkauta vuoan reunoille kevyt kerros vuokasprayta.
2. Sulata suklaakonvehdit ja sekoita sulan suklaan sekaan sokerit, tuorejuusto, sekä kananmunan keltuainen.
3. Laita liivatteet likoamaan ja vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi. Lisää vispikerma suklaaseoksen joukkoon kolmessa erässä, samalla voimakkaasti sekoittaen.
4. Kuumenna kattilassa n. 3rkl vettä ja lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada vuokaan, keksipohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
5. Ota kakku jääkaapista ja siivilöi täysin peittävä kerros pinnalle tummaa kaakaojauhetta. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.