sunnuntai 24. huhtikuuta 2022

Churrot

 

Noniin. Olen täällä ennenkin maininnut, että voisin elää churroilla, eli näillä espanjalaisilla munkkitangoilla. Näitä dipataan lämpiminä tuollaiseen paksuhkoon suklaakastikkeeseen ja nämä ovat ihan syntisen hyvä yhdistelmä keskenään! 

Teen churroja melkoisen usein, mutta nyt oli erityisen hyvä "syy", kun vappukin on lähestymässä.... 🙈 Kokeilin nyt Vinesh Johnyn reseptiä näihin tällä kertaa ja näistä tuli vielä entistäkin rapeampia ja maistuvampia, mitä toisella reseptilläni! Nämä tehdään siis ennalta jo pakastimeen ja paistetaan lähes jäisinä.

Halutessasi voit maustaa taikinaa hippusella muskottipähkinää ja kanelia. Lopuksi nämä herkut pyöritellään vielä kaneli-sokeriseoksessa. 

 
320g vettä
20g voita
8g suolaa
15g sokeria 
250g vehnäjauhoja
80g kananmunia
(hippunen kanelia ja/tai muskottipähkinää)
 
paistamiseen rypsiöljyä
kaneli-sokeriseosta
 
Suklaakastike:
100g kermaa
70g tummaa suklaata
 
1. Kiehauta kattilassa kastikkeen kerma. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoittele tasaiseksi.
 
2. Kiehauta kattilassa vesi, voi, suola ja sokeri. Kun vesi on kiehunut hetken, lisää jauhot nopeasti sekoittaen (ja halutessasi mausteet). Voit varmistaa, että taikinasta tulee tasainen, laittamalla sen yleiskoneen kulhoon ja sekoittamalla lapavatkaimella taikinaa hetken. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen, samalla sekoittaen. 

3. Laita massa pursotinpussiin ja pursoita leivinpaperin päälle ohuella, tähtikuvioisella tyllalla. Pakasta taikinatangot.

4. Leikkaa jäätyneistä tangoista tasamittaisia pätkiä ja paista 175 asteisessa rypsiöljyssä kullan ruskeiksi, välillä tankoja käännellen.

5. Kieritä tangot kaneli-sokeriseoksessa ja nauti lämpimään suklaakastikkeeseen dipaten.


tiistai 19. huhtikuuta 2022

Suklaanougat- kuppikakut

Näin jo kauan sitten, että Salliselta oli tullut kauppoihin Nougatia- ja se, jos mikä- on hyvää!  😋 Halusin leipoa jotakin suklaista ja pähkinäistä, joihin upottaa tuota herkkua (tämä ei muuten ole mikään maksettu mainos 😁 ). 

Näistä kuppikakuista tuli herkullisia, varsinkin, kun saivat hieman lämmetä pöydällä ennen tarjoilua. Nougat oli ihanan pähkinäistä ja tämä yhdistelmä toimi muutenkin niin hyvin, kuin olin ajatellutkin 😍 Testaapa sinäkin!

Huom! Aloita kuorrutteen valmistus mielellään jo edellisenä päivänä...

10kpl

Muffinssit: 
2dl sokeria
2 kananmunaa 
100g voita
1dl maitoa
3,5dl vehnäjauhoja
n.80g rouhittua pekaanipähkinää
1,5 tl leivinjauhetta
n.80g rouhittua tummaa suklaata
75g Nougatia

Kuorrutus:
2dl vispikermaa
225g Nougatia
265g maustamatonta Philadelphia tuorejuustoa
 
1. Kuumenna kuorrutteen kerma kattilassa ja sulata siihen 1,5 Nougat-patukkaa paloiteltuna. Anna liueta täysin ja jäähdytä jääkaappikylmäksi. Paloittele sitten loppu puolikas Nougat-patukka kymmeneen pieneen palaan.

2. Sekoita muffinssien kananmunat ja sokeri sekaisin. Lisää sulatettu voi, sekä maito. Lisää joukkoon vehnäjauho, leivinjauhe, rouhitut pähkinät, sekä hienonnettu tumma suklaa. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa muffinssivuokiin, muffinssipellille.

3.  Painele muffinssitaikinan keskelle pala Nougatia. Paista muffinssit sitten 200 asteessa n. 15 minuuttia, tai kunnes ovat kauniin ruskeita ja kypsiä. Anna jäähtyä.

4, Vatkaa jäähtynyt kuorrute sähkövatkaimella "auki" ja lisää tuorejuusto. Vatkaa tasaiseksi ja pursottele ruusukkeiksi muffinssien pinnalle. Koristele haluamallasi tavalla.

lauantai 9. huhtikuuta 2022

Pasha

 

Pääsiäinen lähestyy ja niinpä on hyvä syy tehdä kaikenlaisia herkkuja. Yksi niistä, on tämä Hyrsylänmutkan noidan pääsiäispasha. Tämä resepti on kauan sitten julkaistu jossakin lehdessä.

En välitä laisinkaan kaupan valmiista versioista, mutta tämä on ihanan raikas ja appelsiininen jälkiruoka. Melko "tukuisaahan" tämä kyllä on, joten pieni annos kerrallaan riittää mainiosti 🐥

(5-7 hlölle)

175g voita
150g sokeria
500g maitorahkaa
1dl kermaa
1,5tl vaniljasokeria
3 keltuaista
1/2 sitruunan mehu
1dl mantelirouhetta
1rkl rusinoita
100g appelsiininkuoripaloja (Dr.Oetker)
 
1.Sulata voi ja sokeri kattilassa keskenään. Anna jäähtyä hetki.
 
2. Lisää joukkoon loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna pashan tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään, niin se jähmettyy ja "tekeytyy" hieman. Näin Pashasta ei tule lainkaan "kuivaa".
 
3. Voit halutessasi valuttaa pashan yön yli esim. kahvisuodattimen läpi, mutta mielestäni tulee oikein hyvää ilman valuttamistakin. Pashan voi halutessaan myös pakastaa.

torstai 7. huhtikuuta 2022

Passion-marenkitartaletit

 

Viimeksi tehdessäni mango-passionkakkua, jäi purkin pohjalle passionpyrettä, jonka keitin curdiksi. Tein kakulle sitten kaveriksi ihastuttavan, raikkaan keväisiä Passion-marenkitartaletteja. Nämä sopivat mainiosti tulevan pääsiäisen kahvipöytään, tai esimerkiksi jälkiruoaksi maistuvalle pääsiäisaterialle. 

Jollet omista tällaisia pieniä tartalettivuokia, onnistuu tämä mainiosti myös piirakkavuokaan tehtynä. Passioncurdin tilalle voit halutessasi vaihtaa vaikkapa sitruuna,- lime,- tai vaikkapa raparpericurdin. Sen voit valmistaa samalla reseptillä- vain raaka-ainetta vaihtamalla 😋

Murotaikina:
175g voita
100g sokeria
32g kananmunaa
280g vehnäjauhoja
 
Passioncurd:
1,5dl passionpyrettä (Bonne)
1,5 dl sokeria (maista ja jätä kirpsakaksi)
3 keltuaista
20g Maizenaa
80g voita

Italialainen marenki:
3 valkuaista
2,5 dl sokeria
1dl vettä

1. Sekoita murotaikinan ainekset keskenään kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

2. Valmista passioncurd laittamalla kattilaan passionpyre, sokeri, Maizena ja keltuaiset (huom! säästä valkuaiset marenkiin!). Kuumenna seosta liedellä lähes kiehuvaksi, mutta älä keitä. Anna seoksen paksuuntua ja ota seos liedeltä. Lisää joukkoon kuutioitu, kylmä voi. Sekoita tasaiseksi ja purkita.

3. Kauli murotaikina ja vuoraa vuoat (tai vuoka) ohuella kerroksella taikinaa. Pistele taikinaan reikiä haarukan avulla. Paista pohjat sitten 180 asteessa 8-10 minuuttia, tai kunnes pohjat ovat kauniin, kullanruskeita. Anna pohjien jäähtyä.

4. Laita valkuaiset kulhoon ja mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Keitä vesi ja sokeri keskenään 120 asteeseen. Vesi-sokeriseoksen kiehuessa vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi. Lisää sitten hitaasti valuttamalla kiehuva sokeriliemi, samalla vatkaten. Vatkaa marenkia niin kauan, että se jäähtyy huoneenlämpöiseksi.

5. Täytä tartaletit passioncurdilla ja pursota marenkia pinnalle, pursotuspussin ja tyllan avulla. Tohota sitten marenkien pinta kaasutohottimella, tai vaihtoehtoisesti kuuman grillivastuksen alla uunissa.