Halusin kokeilla myös vaniljakastikkeen käyttöä hyydytetyssä kakussa. Onnistuin, kakku oli vaniljainen ja raikas...:)
Ps. Kakkuviikari löytyy myös Facebookista ja Instagramista. Tervetuloa tykkäilemään <3
Pohja: 175g kaurakeksejä (1 pötkö)
80g voita
Täyte: 4dl kuohukermaa
1prk maitorahkaa
1prk Flora Vanilla Vanhan ajan vaniljakastiketta
2tl vaniljasokeria
ripaus sokeria, maun mukaan...
10 pyöräytystä Dr. Oetkerin vaniljamyllystä
8 liivatetta
3dl paseerattua vadelmaa
4dl sosetettua mustikkaa
6rkl punaista mehua
1. Murskaa keksit ja sekoita sulan voin kanssa. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtorengasvuoan pohjalle tiiviisti.
2. Laita liivatteet likoamaan.
3. Vatkaa kerma tiiviiksi vaahdoksi, lisää rahka, vaniljakastike ja sokerit ja sekoita.
4. Jaa seos kahteen osaan.
5. Lisää toiseen puoleen paseerattu vadelma ja toiseen mustikkasose.
7. Kiehauta puristellut liivatteet mehutilkassa.
8. Lisää puolet liivateliemestä vadelmamousseen,- toinen puolikas mustikkamousseen.
9. Kaada vadelmamousse keksipohjan päälle ja pistä jääkaappiin 5 minuutiksi. Kaada sen jälkeen mustikkamousse lusikkaa apuna käyttäen vadelmamoussen päälle.
10. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
11. Leikkaa jähmettyneestä kakusta leivosrenkaalla renkaita, koriste marjoilla, tms...
Nam - tätäkin voi tämä "koemaistaja" kyllä suositella. Todella raikasta, eikä liian makeaa. Nyt vaan kaikki marjoja paseeraamaan ja kakkua viikonlopuksi tekemään:)
VastaaPoistaOi kun nättejä! <3 Sopisivat loistavasti meidän blogin elokuun vadelma-haasteeseen. Löytyy täältä: http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi/2016/08/elokuun-haaste.html
VastaaPoistaNam! Onpas herkulliset leivokset. :p
VastaaPoistaKiitos, Kaura :) Kyllä. Nämä ovat kivan raikkaita ja hyvänmakuisiakin!
Poista