Pohja:
200 g täysjyväruisleipää , esim. Real
75g voita
Täyte: 2 liivatelehteä
100 g kylmäsavuhärkää
1tl sitruunapippuria
1tl sokeria
100 g kurkkua
1 iso (200 g) hapahko omena , esim. Granny Smith
2 rasiaa (à 200 g) yrttituorejuustoa
2dl vispikermaa
2rkl sitruunamehua
Koristeluun: kylmäsavuhärkää
kirsikkatomaatteja
rucolan lehtiä
1.Hienonna leipä monitoimikoneessa tai raasta se. Lisää joukkoon voisula. Peitä irtopohjaisen (Ø n. 23 cm) kokoisen vuoan pohja leivinpaperilla. Taputtele leipäseos pohjalle. 2.Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Hienonna kylmäsavuhärkä. Mausta. Leikkaa kurkku ja kuorittu omena aivan pieniksi kuutioiksi. Yhdistä niihin liha ja tuorejuusto. 3.Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista liivatelehdet kuiviksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi kattilassa. Sulata siihen liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto. Kaada seos vuokaan. Peitä tuorekelmulla. 4.Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 - 5 tuntia tai seuraavaan päivään. Irrota torttu vuoasta. Koristele. |
Onko kurkku suolakurkku vai tavallinen kurkku?
VastaaPoistaIhan tavallinen tuore kurkku 😊
Poista