Tämäkin ohje löytyi koneen syövereistä...
Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100 g voita
Sitruunakiisseli:
4 dl vettä
n. 1,5-2 dl sokeria
4 rkl (reiluja) maissitärkkelysjauhoa
4 keltuaista
1 dl sitruunan mehua
1 sitruunan raastettu kuori
1 rkl voita
Marenki
4 valkuaista
1 dl sokeria
(1 tl maissitärkkelystä, loraus eli noin 1 tl sitruunamehua)
Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin. Sekoita taikina tasaiseksi.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm) ja reunoille.
Peitä reunat foliolla ja kypsennä pohjaa 200 asteessa 12-14 minuuttia.
Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet, rasvaa lukuunottamatta,
kattilaan ja kuumenna, kunnes kiisseli saostuu. Sekoita koko ajan. Lisää
kiisseliin rasva ja sekoita. Kaada jäähtynyt kiisseli torttupohjan
päälle.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita maissijauho sokeriin ja
lisää seosta valkuaisvaahdon joukkoon vähän kerrallaan koko ajan
vatkaten, kunnes vaahto on sileää ja kiiltävää. Vatkaa vaahdon joukkoon
myös noin teelusikallinen sitruunamehua. Nostele vaahto kiisselin
päälle, painele lusikalla vaahtoa myös tortun reunoille saakka. Käytä
kuumassa (250 astetta) uunissa tai grillivastusten alla muutama
minuutti. Varo ruskistamasta pintaa liikaa. Piiras on parhaimmillaan
tuoreena, mutta sen voi valmistaa marenkia vaille valmiiksi edellisenä
päivänä.
Ihania leivonnaisia sinulla! Tykkään myös kuvistasi :) Olisin mielelläni alkanut seuraamaan, mutta sinulla ei taida olla täällä sellaista "nappia"..?
VastaaPoistaKiitos kaunis, olen vielä niin uusi blogisti että en ole saanut sellaista nappia aikaiseksi .. :)
Poista...enkä taida osatakaan 😞
Poista