tiistai 20. joulukuuta 2016

Wanhanajan vaniljakakku


Tämä herkkukakku kannattaa valmistaa nyt ja antaa maustua aattoon saakka. Niin herkullista!! Ohje on todella hauska ja jouluinen. Se kannattaa sitaista kortiksi kakun kylkeen, jos viet kakun viemisinä :)

n. ½ marjavakkasta sulatettua ja jäähdytettyä voita...
2 tontun kämmentä vaniljasokeria
½ tontun kämmentä soodaa
½ tontun kämmentä leivinjauhetta
6 tontun hiippalakkia vehnäjauhoa
3 tontun hiippalakkia kermaa
2 munaa
3 tontun hiippalakkia sokeria

Kuorrutus sulaa valkosuklaata (130g).



Vatkaa munat ja sokeri. Lisää kerma, sekoita niin kauan, että seos alkaa pikkuisen
sakeentua. Lisää kuivat aineet ja viimeiseksi voi. Taikinasta tulee paksuhkoa.
Paista 175C noin joulupukin pikkutorkkujen ajan.


Ja muista lisätä joulun ruokiin aina hyppysellinen Joulumuorin rakkautta.


1 tontun hiippalakki = 1 dl, 1 tontun kämmen = 1 rkl, 1 marjavakka = 400g, joulupukin pikkutorkut = n.1h


Ps. ja kyllä, kakku paranee "vanhetessaan"...

20 kommenttia:

  1. Ihana ohje kerta kaikkiaan! :) Ja tämä eirilainen mittasanasto on mukava !

    VastaaPoista
  2. Niin onkin. Mietinkin jo tuossa, että muistakin ohjeista voisi itse kehitellä jotain yhtä kivaa! :)

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköinen kakku, niin jouluinen! Teen varmasti tätä joulua ennen. Oliko hyvää? :) Hih, hauska tuo ohje. Ehdin jo "hätääntyä", onko tämä resepti salaisuus. :D Kiitos, kun olit "suomentanut", kun en ole vielä oikein oppinut tuota tonttujen kieltä. ;D

    VastaaPoista
  4. Hihhih, kiitos! Tämä oli melko tiivis ja mukavan vaniljainen. Suussa sulavaa kahvin kanssa. Teen varmasti toistekin :)

    VastaaPoista
  5. Eksyin blogiisi googlettamalla ja taidan lisätä taas uuden blogin lukulistaan... =) ohje menee kokeiluun =)

    VastaaPoista
  6. Hienoa! Tää onkin hyvää. Ja kiva kun vierailit :)

    VastaaPoista
  7. ihanan hauskasti kirjoitettu ohje <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Tämä kakku on tosiaan kiva vieminen. Kylkeen vielä kortti resepteineen :)

      Poista
  8. Miksi mun kakusta tulee vaalea? Kuvassa tumma.

    VastaaPoista
  9. Ihana ohje �� tämä on koettava

    VastaaPoista
  10. Voi tonttu sentään miten suloinen ohje! <3 :D

    VastaaPoista
  11. Jumaleisson, kokeiluun ja """heti""" tai jos nyt nukkuis yön yli �� Mut miten tota malttaa olla syömättä ? Mieltä kaivertais koko ajan kun tietäis kakun olemassa olon.

    VastaaPoista
  12. Säilyykö kakku huoneenlämmössä miten pitkään vai pitääkö säilyttää jääkaapissa? Jos ei halua pakastaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa laittaa folioon, tai kelmuun ja jääkaappiin. Nosta 1-2 tuntia ennen tarjoilua pöytään. Näissä kahvikakuissa on kuitenkin tuota rasvaa, niin pysyy parempana 😊

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta. Tein kakun eilen, joten viikon verran pitäisi säilyä☺

      Poista