Tässä Sikke Sumarin ohjeella tehdyt mustikkamuffinssit. Ah, nam! Sen verran muokkasin ohjetta, että kuorrutteeseen laitoinkin lisäksi kermaa. Tuli kuohkeutta lisää ja kuorrutetta riitti hyvin kaikkiin muffinsseihin. Nämäkin ovat nopeatekoisia ja varsin helppoja. Ja hyviä ovat ihan sellaisinaankin, ilman kuorrutusta.
14-16kpl4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
3 tl leivinjauhetta
1 muna
2 1/2 dl täysmaitoa
125 g sulatettua, jäähtynyttä voita
100 g mustikoita
KUORRUTE:
1rs Philadelphia-tuorejuustoa
2dl kermaa
tomusokeria
kardemummaa
mustikoita
1.Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Vatkaa muna kevyesti. Sekoita munaan maito ja voi.
3. Sekoita kuivat aineet ja maito-muna-voiseos nopeasti taikinaksi.
4.Täytä muffinivuoat taikinalla ja paista muffineita uunissa 180 asteessa vajaa puoli tuntia.
5. Kuorruta halutessasi kerma-tuorejuusto-tomusokeriseoksella, joka on maustettu myös kardemummalla. Koristele mustikoilla.
Hei! Kuinkahan moneen muffiniin ohje riitti?
VastaaPoistaHeippa! Hyvä huomio, kiitos. Sepä puuttuikin ohjeesta. Tällä tulee 14-16 aika suurta muffinssia :)
VastaaPoista