Tein viikonloppuna vieraillemme Marianne-kuppikakkuja. Ajattelin kuorrutuksesta tulevan liian piparminttuinen, jos laitan mariannerouhetta siihenkin, joten laitoin vain hieman piparminttuaromia. Se olisi kuitenkin sopinut erittäin hyvin....vaikka ei se pahaa näinkään ollut ;)
(14-16kpl)
Taikina:
2 munaa
2 munaa
1.5 dl
sokeria
50 g
voita sulatettuna
1 dl
kermaa tai maitoa
3 dl
vehnäjauhoja
1.5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
150 g MariannerouhettaKuorrutus:
2dl kermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
muutama tippa piparminttuaromia tai 75g Mariannerouhetta
tomusokeria maun mukaan
1tl vaniliinisokeria
koristeluun: murskattuja Marianneja
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet, voi ja kerma
vuorotellen munasokerivaahtoon varovasti käännellen. Lisää Mariannerouhe. Annostele taikina muffinssivuokiin, noin 2/3 osaa vuoan tilavuudesta. Paista 175 asteisessa uunissa noin 20 min.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto, sokerit ja marinnerouhe/ piparminttuaromi. Kuorruta jäähtyneet muffinssit ja koristele.
voisko tolla ohjeella tehä vuokaan kuivakakun?
VastaaPoistaJoo, hei...hyvä idea! Varmasti tulisi juuri sopiva määrä. Paistoaikahan on silloin vain pidempi... :)
VastaaPoista