sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Appelsiini-valkosuklaakakku


Taas piti päästä uutta kakkuvuokaa testaamaan, mutta piiloonhan sen kaunis tähtikuvio näiden koristeiden alle jäi :) Kakku oli silti erittäin makoisaa!

200 g voita
3 dl sokeria
4 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g valkoista leivontasuklaata
170 g appelsiinimarmeladia
120 g ranskankermaa

(muutama tippa Dr.Oetkerin appelsiiniaromia)

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten joukkoon. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe siivilän läpi ja sekoita taikinaa kevyesti.

 Raasta suklaa lastuiksi ja lisää taikinaan. Sekoita joukkoon marmeladi ja ranskankerma.

 Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti. Voit koristella kakun mieleiseksesi esimerkiksi valkosuklaakuorrutuksella, ananaskirsikoilla ja sokerihelmillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti