(6 kpl)
Taikina:
180 g huoneen lämpöistä voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl karvasmanteliaromia
2 dl manteleita
10 paksua piparkakkua
1 dl korppujauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vuokien voitelu:
vuokaspray
Kostutusliemi:
1 ½ dl vettä
½ dl punssia, tai omenamehua
3 rkl sokeria
Kuorrutus:
8 rkl vadelmamarmeladia tai –hilloa
1 dl tomusokeria
2 tl sitruunamehua tai vettä
1. Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Jauha mantelit ja piparkakut. Sekoita joukkoon korppujauhot, vehnäjauhot ja leivinjauhe.
2.Vatkaa voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin. Mausta karvasmanteliaromilla. Lisää kuivat aineet vaahtoon ja sekoita mahdollisimman nopeasti tasaiseksi.
3.Voitele muotti. Voit tehdä nämä vaihtoehtoisesti myös vaikkapa muffinssivuokiin, silloin paistoaika on hieman lyhyempi. Nostele taikinaa lusikalla muottiin. Ei ihan täyteen. Kypsennä uunissa noin 35 minuuttia.
4. Anna torttujen "levätä" 5min. vuoassa, ennen kuin kumoat ne. Jos mahdollista, kostuta ja koristele tortut vasta seuraavana päivänä.
5. Sekoita kostutusliemi. Valuta lientä leivosten päälle reilusti (lämmin neste imeytyy tasaisemmin). Nostele torttujen päälle lusikallinen marmeladia. Sekoita tomusokeri, vesi ja sitruunamehu. Valuta tahnaa hillosilmän ympärille.
Oli kyllä mahtava resepti! Ehdottomasti parhaat runebergit mitä olen syönyt. Kiitos! :)
VastaaPoistaKiva, että tykkäsit! Tästä tuli kertaheitolla minunkin suosikkiresepti näihin :)
VastaaPoistaKiitos ohjeesta, täytyypä kokeilla :)
VastaaPoistaTätä ohjetta voin kyllä lämpimästi suositella! Nää on todellatodella hyviä :p
PoistaMoikka! Ohje vaikuttaa tosi hyvältä. Pitääkin kokeilla. Osaatkohan yhtään sanoa, kuinka monta grammaa tuo 10 paksua piparkakkua on, mulla kun ei kovin paksuja nuo piparit ole, enkä viitsisi ostaa niitä kaupasta, kun on itsetehtyjäkin kotona. Lisäksi huomasin ohjeessa, että muotti pitäisi voidella vuokasprayllä. Silikoniseen vuokaan ei missään tapauksessa saisi vuokaspraytä käyttää, koska se voi vahingoittaa silikonivuoan pintaa. Voitelu on muutenkin turhaa, jos taikinassa on rasvaa. Riittää, kun vuoan huuhtelee kylmällä vedellä. Vuokaa ei siis kuulu kuivata huuhtelun jälkeen. :)
VastaaPoistaHeippa. Ja kiitos kommentistasi. Tulipa minullekin uutta tietoa tuosta vuokaspray/silikoni yhdistelmästä :) Kiitos. Punnitsin 10kpl noita käyttämiäni piparkakkuja...olivat 133g tarkalleen :) Nämä ovat kyllä superherkullisia!!
VastaaPoistaTein tällä ohjeella torttuja ja juttua löytyy myös blogista. Oikein herkullisia ja mehukkaita olivat! :)
VastaaPoistaTein elämäni ensimmäiset Runebergin tortut ja käytin tätä sun ohjetta. Hyviä tuli, vaikkakin vähän erilaisia :) Täällä lisää: http://kekseistakintaisiin.blogspot.fi/2016/02/runebergin-tortut.html
VastaaPoistaTein nyt jo kolmatta kertaa tällä reseptillä Runebergin torttuja. On erinomainen resepti, voin suositella lämpimästi kokeilemaan. Onnistuu ja maukkaita tulee. Iris
VastaaPoistaIhanaa kuulla!! ❤ Kiva, kun viitsit käydä jättämässä kommentin...
PoistaNyt tehty Runebergin torttuja tällä ohjeella ja tuli todella hyviä! Kiitos ohjeesta , eikä todellakaan kaivannut mitään nestettä tuo taikina! -Maisa-
VastaaPoistaIhan mahtavaa!! Kiva kun kävit jättämässä kommenttiakin 😘
Poista