lauantai 3. tammikuuta 2015

Snickers-kakku


Ystäväni tuli eilen illalla kanssani kahvittelemaan ja höpöttelemään. Tiesin hänen pitävän suklaasta, joten nyt oli aika kokeilla tätä suklaapommia. Hyväähän tämä on,- mutta varsin makeaa, eikä tätä voi siis todellakaan isoa siivua syödä. Mutta ah, suolapähkinät sopivat kyllä niin hyvin suklaan ja varsinkin kinuskin kaveriksi...

Pohja:
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
75 g sulaa voita
1 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta


Suklaakermakerros:
1 dl vispi- tai kuohukermaa
60 g tummaa suklaata


150 g suolapähkinöitä

Kinuski:
1 dl kuohu- tai vispikermaa
1dl fariinisokeria


Kuorrute:
100 g maitosuklaata 

100g tummaa suklaata 
0,2dl kuohukermaa 

1. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (halk. 20cm.). Vatkaa sitten munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet vuorotellen maidon ja voisulan kanssa sekaan, Kaada taikina vuokaan ja paista 170 asteessa n.20-25min. Anna jäähtyä.

2. Vatkaa kerma ja lisää kermavaahtoon sulatettu, hieman jäähtynyt suklaa. Tasoittele suklaavaahto jäähtyneen kakkupohjan päälle vuokaan. Levitä suolapähkinät suklaakerman päälle.


3. Valmista kinuski. Mittaa kattilaan fariinisokeri ja kerma. Keitä n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä jonkin aikaa, kunnes se on sopivan jähmeää levitettäväksi. Levitä kinuski sitten suolapähkinöiden päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään.


4.Irroita kakku vuoasta. Sulata maitosuklaa ja valuta se kakun päälle. Nosta kakku kylmään.Sulata tumma suklaa ja lisää siihen tilkka kermaa. Valuta se vielä kakun päälle ja myös hieman reunojen yli. Koristele suolapähkinöillä. Jähmetä jääkaapissa, mutta nosta huoneenlämpöön hieman ennen tarjoilua :)



2 kommenttia:

  1. Tätä pitää ehdottomasti testata. Meillä isäntä on suuren suuri Snickers-fani! ☺ Olen yhtä juustokakku tyylistä Snickerskakkua jo tehnyt, ja se oli ainakin ihan taivaallisen hyvää!! ☺

    VastaaPoista
  2. Tää on kyllä herkkua. Varsinkin, jos malttaa antaa yön yli tekeytyä jääkaapissa :p Varsin makeaa, tosin.

    VastaaPoista