tiistai 27. joulukuuta 2016
Texmex-voileipäkakku
Meillä herkutellaan uuden vuoden aattona tällä Tex-mex voileipäkakulla. Tämä on näyttävä ja helppotekoinen herkku, vaikkapa pyöreään irtopohjavuokaan kasattuna. Ohje Pirkan...
Muistathan, että löydät Kakkuviikarin myös Facebookista ja Instagramista :)
Pohja:
3 pkt (36 palaa) täysjyväpaahtoleipää (esim. Pirkka)
Broileritäyte:
450 g maustamattomia broilerinfileesuikaleita
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tlk (320 g) salsa mexicana -meksikolaiskastiketta (esim. Pirkka)
1 tlk (300 g) juustodippiä (esim. Pirkka)
Guacamoletäyte:
½ tlk (à 300 g) guacamoledippiä (esim. Pirkka)
1 punainen paprika
Kostutus:
1 ½ dl vettä
½ dl sitruunamehua
Kuorrutus:
½ tlk (à 300 g) guacamoledippiä (esim. Pirkka)
150 g ranskankermaa
Koristeeksi:
1 keltainen parika
kirsikkatomaatteja
punasipulia
jääsalaattia
1/2ps nachoja
(herneenversoja)
1. Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla. Ruskista broilerinsuikaleet öljyssä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Hienonna lihat leikkuulaudalla. Sekoita joukkoon salsakastike ja juustodippi. Kuutioi punainen paprika.
2.Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Lado vuoan pohjalle leipiä tasaisesti ja kostuta leivät. Laita päälle puolet broileritäytteestä. Lisää toinen leipäkerros ja kostuta. Levitä päälle guacamoledippiä ja ripottele pinnalle paprikakuutiot. Lisää kolmas leipäkerros. Kostuta ja täytä lopulla broileritäytteellä. Lado vielä neljäs leipäkerros ja kostuta pinta.
3.Suojaa kakku tuorekelmulla. Paina kerroksia kevyesti yhteen tai laita päälle kevyt paino, esim. leikkuulauta. Nosta kakku kylmään ja anna kostua yön yli.
4. Kaada kakku tarjoilualustalle. Sekoita guacamoledippi ja ranskankerma. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja pinnalle. Laita kakun päälle runsaasti salaattiaineksia koristukseksi, esim. paprikasuikaleita, kirsikkatomaatteja, punasipulia, jääsalaattia, nachoja ja herneenversoja.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tämä(kin) menee kokeiluun! Taas niin herkku ohje!! :)
VastaaPoistaTää on todellatodella hyvää :p Kannattaa tehdä ISO kakku heti kerralla! :D
VastaaPoistaPystyisikö tän pakastaa? Juhlat olis sunnuntaina ja ite kotona nii myöhään lauantaina ettei ehdi muuten...
VastaaPoistaJuu. Voi pakastaa. Kuorruta ja koristele vasta ennen tarjoilua 😊
VastaaPoistaTeitkö tämän kuinka isoon vuokaan? :D
VastaaPoistaTein 22cm:n vuokaan, mutta tälle tuli kivasti korkeutta :)
VastaaPoistaKuinkahan monta annosta tästä tulee suunnilleen? :)
VastaaPoistaKyllä tästä kymmenelle riittää :)
Poista