tiistai 7. huhtikuuta 2015

Churrot


Churrot, eli espanjalaiset munkkitangot ovat ihania, kaneli-sokerissa pyöriteltyjä herkkuja, joita dipataan suklaakastikkeessa. Alkuperäinen ohje täältä. Churrot kypsennetään keittämällä rasvassa, samanlailla kuin munkit ja ne nautitaan heti lämpöisinä. Jollet vielä ole kokeillut näitä, tee vaikka vapuksi. Ovat mainio tarjottava tavallisen munkin sijaan :) Suosittelen tekemään tuplataikinan kerralla...

n. 10kpl

Churrot:
2,5dl vettä
0,5tl suolaa
2rkl sokeria
2rkl ruokaöljyä 
2,5dl vehnäjauhoja

Päälle:
n. 1dl hienoa sokeria
1,5tl kanelia

Suklaakastike:
100g tummaa suklaata
0,5dl kermaa

Paistamiseen: 
2pkt munkkirasvaa

1. Laita vesi, suola, sokeri ja öljy paksupohjaiseen kattilaan. Keitä kiehuvaksi ja ota kattila sitten pois levyltä. Lisää puulastalla/ nuolijalla vehnäjauhot sekaan ja sekoita niin kauan, että taikinasta muodostuu pallo. Anna jäähtyä kastikkeen teon ajan.

2. Kuumenna kerma kattilassa kuumaksi, mutta älä anna kiehua. Lisää paloiteltu suklaa ja anna suklaan sulaa. Sekoita lopuksi ja kaada tarjoiluastiaan. Laita  kaneli-sokeri lautaselle. Ja toiselle lautaselle talouspaperia.

3. Kuumenna sitten munkkirasva kattilassa. Pistä taikina paksuun pursoitinpussiin, jossa on iso tähtikuvioinen tylla. 

4. Purista varovasti n. 10cm:n mittaisia pötköjä kuumaan rasvaan. Katkaise taikina saksia apuna käyttäen. Paista n. 3-4min., kunnes churrot ovat kullanruskeita.

5. Laske reikäkauhalla churrot talouspaperin päälle hetkeksi ja pyörittele sitten kaneli-sokerissa. 

6. Dippaa lämpimiä churroja suklaakastikkeeseen ja nauti! :p

2 kommenttia:

  1. Churroista tulee mieleen aina Serranon perhe :) Pakko myöntää, että olen kaikkien friiterattujen juttujen ystävä. Vielä kun rapsakan churrotangon dippaa suklaaseen, niin ei voi olla kuin hyvää :) Tosiaan nämä sopisi vappupöytään tarjottavaksi ja olisi hyvää vaihtelua perinteisille munkeille. Olen myös miettinyt pitkään cronutsien leipomista, joten saa nähdä, mitä rasvakattilasta (onpas kamalan kuuloinen sana) vapun aikaan nouseekaan.

    VastaaPoista
  2. Joo, niin kuulema :D Itse en ole sitä koskaan katsonut.

    Cronutsit....hmm..nyt täytyy kyllä googlettaa! Muistan kyllä kuulleeni, mutta nyt täytyy päivittää tilannetta...kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista