Ihanaa muuten, kun kesällä saa koristeet leivonnaisiin ihan vaikkapa oven takaa puutarhasta...
Ja ps. Muistathan tykkäillä sivuista myös Facebookissa... :)
Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai) - voit käyttää toki tavallisia vehnäjauhojakin
Täyte:
1,5 dl appelsiinimarmeladia
200 g Valion appelsiinirahkaa
80-100 g rouhittua valkosuklaata
Päälle:
4 dl vispikermaa
rouhittua valkosuklaata
appelsiini
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot munasokerivaahtoon varovasti vähän kerrallaan lopuksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohja 225 asteessa n.7-8min.
2. Kaada pohja sokeroidun leivinpaperin päälle, poista alla ollut leivinpaperi ja anna jäähtyä.
3. Levitä jäähtyneen pohjan päälle appelsiinimarmeladia, appelsiinirahka ja ripoittele viimeikseksi rouhittu valkosuklaa. Kääri torttu sitten rullaksi leivinpaperia avuksi käyttäen. Laita torttu jääkaappiin hetkeksi.
4. Vatkaa kerma ja rouhi valkosuklaa, sekä viipaloi appelsiini. Päällystä torttu sitten kermalla ja koristele lopuksi haluamallasi tavalla.
Niin kaunis kääretorttu! Tuo koristelu on kyllä ihanaa luonnon koristeilla. Miten niin yksinkertaisilla jutuilla saakin aivan hurmaavan koristelun aikaiseksi :) Onneksi kohta on kesä ja saadaan alkaa pakastamaan punaherukanterttuja ym koristeiksi talvea varten ;D
VastaaPoistaKiitos, Taru! :) Viime vuonna unohdin pakastaa tertut kokonaan. Sitä olen tässä pitkään harmitellut. Tänä vuonna en varmasti unohda! Kandeerattuinakin ovat ihanan näköisiä :)
VastaaPoistaAi että. Tätä torttua tuli tehtyä viikon sisään jo toista kertaa kun oli niin perkuleen hyvää :) kiitos ihanasta reseptistä :)
VastaaPoistaKiva kuulla. Tämä onkin aika kivan raikas ja maukas herkku ☺️
Poista