tiistai 11. elokuuta 2015
Brita-leivokset punaherukalla
Muokkasinpa sitten vanhaa klassikkoa uuteen uskoon iltakahvin kaveriksi. Yksi lapsistani aloitti tänään eskarin, toinen lähti opiskelemaan kampaajaksi. Siinäpä syytä pieneen juhlaan, tässä arjen keskellä.
Halusin kokeilla, kuinka kirpsakka punaherukka toimii jonkin makean kaverina, niinpä "pohjaksi" valikoitui Brita. Noh...tuunasin sitä hieman muutenkin, kuin muotonsa puolesta- väliin tuli nimittäin vaniljakerma, joka toikin kivaa vaihtelua. Kokeilepa vaikka itsekin!
Pohja:
125 g margariinia
1 dl sokeria
2 munankeltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Marenki:
2 kananmunan valkuaista
1 3/4 dl sokeria
1tl vaniliinisokeria
1 dl hasselpähkinärouhetta
Täyte:
3 dl survottua punaherukkaa
2rkl sokeria
Väliin ja päälle:
4 dl kuohukermaa
1/2 ps Blå band-vanhan ajan Vaniljakastike-jauhetta
1. Vaahdota margariini ja sokeri keskenään, lisää keltuaiset.
Lisää vehnäjauho, leivinjauhe ja maito vuorotellen, samalla sekoittaen.
2. Kaada taikina leivinpaperoidun vuoan pohjalle.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri ja vaniljasokeri. Levitä marenki lusikalla varovasti taikinan päälle.
Ripottele pähkinärouhetta pintaan ja paista 175 asteessa noin 20 min.
4. Vatkaa kerma ja vanijakastikejauhe keskenään vaahdoksi.
5. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta leivosrenkaalla paloja ja levitä niiden päälle hieman vaniljakermaa. Lusikoi sitten päälle hieman huolimattomasti survottua, sokeroitua punaherukkaa. Laita vielä toinen taikinanpala päälle ja koristele pursottamalla vaniljakermaa päälle. Asettele koristeeksi vielä punaherukkaterttu ja muutama lehti esim.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nam! Näyttää tosi ihanalle. Oon aivan ihastunut britakakkuun, ekaa kertaa koitin tänä kesänä. Mielestäni makea ja kirpeä on lyömätön yhdistelmä.
VastaaPoistaKiitos :) Mä pidän myös kovasti britasta ja sitä tuleekin tehtyä usein. Välillä vaan tekee mieli koittaa uusia yhdistelmiä...
VastaaPoista