tiistai 10. marraskuuta 2015

Piparijäädyke


Törmäsin viikonloppuna jossakin blogissa piparijäädykkeeseen, joten pitihän sitä sitten tehdä itselleenkin... Tämä nimittäin on ihan järjettömän hyvää....kupinkin voisi nuolla puhtaaksi,- jos vain kehtaisi!!  Tätä voisi tarjota hyvin pikkujoulujen jälkiruokana...tai sitten vain yksinkertaisesti ahmia koko kakun itse :D Jäädykehän on siitä kiva, että sen voi tehdä pakastimeen jo vaikkapa viikkoja ennen tarjoilua...

1 prk Flora vanillaa (vaahtoutuva vaniljakastike)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
5 ohutta piparia (esim. Annas) 
150 g valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl sokeria

1. Vatkaa vaniljakastike ja lisää siihen sokerit, sekä rouhitut piparkakut. Rouhi sitten valkosuklaa ja lisää massaan.

2. Öljyä jäädykevuoka kevyesti esim. talouspaperilla (tai suihkauta vuokasprayta) ja kaada massa vuokaan. Peitä kelmulla ja anna jäätyä vähintään vuorokausi.

3. Anna sulaa huoneenlämmössä hetki ennen kuin kumoat jäädykkeen. Koristele esim. pipareilla, kermavaahdolla ja kahvipapu-karamelleilla :)

8 kommenttia:

  1. Mä oon kans jo monta vuotta haaveillu piparijäädykkeestä, mutta enpä oo vieläkään saanu aikaseks kokeilla :D Tosi ihanan näköistä ja kiva ohje! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. Josko kokeilisit nyt tätä? :) Tää on supernamia...

      Poista
  2. Oih... arvaappa kuka aikoo taatusti testata tätä ohjetta!! :)

    VastaaPoista
  3. Vaikuttaa ja näyttää tosi hyvältä! Pitäisi kyllä kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Taru :) Seuraavaksi testaan karpalolla...se on ehkä kaikista parasta ikinä :p

      Poista
  4. Hei kotoo ei löydy vuokasprayta joten millä voisin käsitellä vuuan ennen massan laittoa?:/

    VastaaPoista