Suklaakääretorttu pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
2rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Sisälle kääretorttuun:
2 dl vispikermaa
100 g tummaa suklaata sulatettuna
Mansikkamousse:
2 dl vispikermaa
1 prk Valion mansikkarahkaa
4-5 dl mansikoita
1 tl sokeria
sokeria maun mukaan
4 liivatetta
Pinnalle:
2 dl vispikermaa
50 g sulatettua valkosuklaata
Koristeluun:
valkoisia vaahtokarkkeja
mustaa ja valkoista sokerimassaa
1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vähitellen, samalla varovasti sekoittaen. Kaada taikina lopuksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa n. 6min.
Kaada paistunut pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irroita alla ollut paperi. Anna jäähtyä.
2. Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma ja sekoita suklaasula siihen. Levitä kääretortun pinnalle ja kääri rullaksi. Laita moussen teon ajaksi jääkaappiin.
3. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma ja lisää rahka, mansikat ja sokerit.
Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja lisää mousseen puristellut, liotetut liivatteet ohuena nauhana, samalla sekoittaen.
4. Leikkaa kääretorttu viipaleiksi. Vuoraa puolipyöreä kulho kelmulla ja asettele kulhon pohjalta, ylös asti kääretorttu viipaleita, niin, että ne ovat tiiviisti yhdessä.
5. Kaada mousse kulhoon ja peitä kelmulla. Anna hyytyä yön yli.
6. Kippaa charlotta tarjoilualustalle. Vatkaa kerma ja lisää jäähtynyt, sulatettu valkosuklaa. Kuorruta kakku kermalla. Laita jääkaappiin hetkeksi.
7. Muotoile naama ja sorkat sokerimassasta ja asettele ne sitten kakun pinnalle. Lopuksi painele halkaistut vaahtokarkit kakun pinnalle tiiviisti vierekkäin.
Oih, miten suloinen! :) Mulla on tämä kanssa ollut to do -listalla, nää on niin hauskoja! Varmasti herkullista!
VastaaPoistaKiitos :) Hyvää oli. Kyllä sankari tiesi tarkasti, mitä tahtoi...
Poista:D ihana!
VastaaPoistaKiitos, Kaura! :)
Poista