tiistai 12. joulukuuta 2017

Konjakkinen suklaa-luumukakku


Taas yksi vaihtoehto joulupöytään, tai viemisiksi joulun alla.  Mukavaa kokeilla erilaisia makuyhdistelmiä, sekä koristeluita näihin kakkuihin.

Tämä kakku on todella maukasta, kun antaa sen rauhassa tekeytyä päivän, pari...naminami. 

250 g kuivattuja luumuja
2 dl sokeria
1 3/4 dl vettä
1/2 dl konjakkia
150 g voita
100 g tummaa suklaata
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl kanelia

1. Mittaa luumut, sokeri, vesi ja konjakki kattilaan. Keitä luumut pehmeäksi (10-15min.) Anna jäähtyä hetki ja paloittele sekaan suklaa ja voi. Anna niiden sulaa tasaiseksi.

2. Vatkaa kananmunat yksitellen voimakkaasti suklaa-luumuseokseen. Lisää sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet luumu-suklaaseokseen kevyesti sekoittaen.  

3. Kaada taikina voideltuun/korppujauhoitettuun kakkuvuokaan (1,8l)  ja paista 175 asteessa n. 45-50min. Kumoa hieman jäähtyneenä ja koristele vasta, kun kakku on täysin jäähtynyt.

8 kommenttia:

  1. Sinulla on kaikissa kuivakakuissa niin kaunis tuo kakun pinta.. laitatko korppujauhoja ollenkaan? vai miten tuollaisen saisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytän vain ja ainoastaan vuokasprayta. Sitä vain ohut kerros vuoan pintaan 😊

      Poista
    2. Ihan uus juttu..täytyy kyllä kokeilla :) Saahan sitä kaupoista?

      Poista
    3. Tottakai. Löytyy yleensä ruokaöljyjen vierestä. Sallinen tai Keiju- merkkisinä yleensä ainakin 😊

      Poista
  2. Kakku laitetaan varmaankin uunin alatasolle?

    VastaaPoista