keskiviikko 30. maaliskuuta 2016
Auringonkukansiemenleipä
Oinamnam! Lämmin leipä on niiiin hyvää, varsinkin esimerkiksi keiton kaverina. Auringonkukan siemenillä saa kivan makua ja rapeutta.Sipaisu voita päälle...ja NAM!
3 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
4-5 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl auringonkukansiemeniä
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl siirappia
1. Sekoita vesi ja kuivahiiva keskenään. Lisää suola, auringonkukansiemenet ja siirappi. Sekoita tasaiseksi. Lisää hiivaleipäjauhoja vähitellen, samalla hyvin vaivaten.
2. Kun taikina on valmis, anna sen kohota noin. 20 minuuttia. Töki taikinaan haarukalla reikiä ja kippaa voideltuun leipävuokaan. Anna kohota vielä n. puoli tuntia.
3. Paista leipää 175 asteessa n. 40 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hei, mitä tuolla öljyllä tehdään? Sitä ei enää ohjeessa mainita. Sekoitetaanko se taikinaan vai onko se tuota voitelua varten? :)
VastaaPoistaHeippa!
PoistaKiitos hyvästä huomiostasi 👍 Sehän on vallan tippunut syystä, tai toisesta pois ohjeesta. Kaikki raaka-aineet tulevat taikinan sekaan. Tätä leipää ei siis tarvitse voidella laisinkaan 😊