Halusin kokeilla jotakin uutta makua juustokakkuun. Kerätessäni ulkona marjoja, muistin, että mustaherukka ja banaani ovat tosi hyvä makupari....siitä se ajatus sitten lähti :) Banaanimoussesta en ollut ihan varma, kuinka se toimii, koska banaani mustuu nopeasti. Eihän se mennyt miksikään ja moussestakin tuli ainakin omaan suuhuni tosi hyvä.
Pohja:
14kpl LU Bastogne-keksejä
50g voita
Banaanimousse:
2dl vispikermaa
200g Philadelpia maustamatonta tuorejuustoa
0,75dl sokeria
2 kypsää banaania
2tl vaniljasokeria
3 liivatetta
1/2 sitruunan mehu
Mustaherukkamousse:
5dl mustaherukoita
tilkka vettä
1,5dl sokeria
2dl vispikermaa
200g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
(0,5dl sokeria)
2 tl vaniljasokeria
3 liivatetta
Koristeluun esim:
banaania
mustaherukoita
punaherukan lehtiä
fudgeja
vadelmia
2. Murskaa keksit ja sekoita keksimuru voisulan joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 22-24cm) pohjalle tiiviisti. Laita vuoka jääkaappiin hetkeksi.
3. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon tuorejuusto, sokerit ja haarukalla muusatut banaanit. Kuumenna sitten sitruunamehu kattilassa ja lisää liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen, samalla sekoittaen. Kaada massa sitten keksipohjan päälle vuokaan. Laita vuoka jääkaappiin reiluksi puoleksi tunniksi.
4. Laita toiset liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto ja mustaherukkamelba. Lisää sokeria maun mukaan ja mausta vaniljasokerilla.
Laita kattilaan tilkka vettä ja lisää liotetut, puristellut liivatteet kiehuvaan veteen. Kaada täytteeseen samalla vatkaten. Kaada täyte banaanimoussen päälle vuokaan ja laita hyytymään vähintään viideksi tunniksi, mieluiten yön yli.
5. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.
Sinulla on kyllä tosi maukkaita, ihania ja kauniin näköisiä leivonnaisia. Joitain niistä olen tehnytkin.Kiitos!Terveisin Heli
VastaaPoistaKiitos, Heli, kivasta kommentistasi. Kiva saada aina palautetta. Niin positiivista, kuin negatiivistakin :)
PoistaTämä ohje pistettiin heti kirjanmerkkeihin odottamaan sitä, että jaksaisi mennä poimimaan mustaherukkapensaan tyhjäksi.... ;)
VastaaPoistaHienoa! Tästäkin saa tosiaan helposti gluteenittoman, vaihtamalla pohjan keksit gluteenittomiin...:)
PoistaIhan mahtava yhdistelmä! Mä tein vasta tänä keväänä ekaa kertaa banaanijuustokakkua, ja oli ihan huikean hyvää ♥ Se sopii kyllä takuulla yhteen mustaherukankin kanssa! Todella kaunis kakku :)
VastaaPoistaVoi kiitos :) Tein tämän miehen työkavereille, joten itse en päässyt kakkua maistelemaan. Oli ollut kuulemma hyvää :) Täytteet maistuivat ainakin tehdessä tosi hyviltä....
Poista