Pohja:
170 g digestive-keksejä
80 g voita
Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä
Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa
Päälle:
sormisuolaa
1. Lämmitä uuni 160 asteeseen. Voitele 24-senttinen irtopohjainen piirakkavuoka. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa noin 12 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä. Ota uunista ja anna hieman jäähtyä.
2. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi, noin 30 sekuntia, sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi, noin 2 min sähkövatkaimella. Lisää vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola. Sekoita tasaiseksi.
3. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
4. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 30-35 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on "pysähtynyt". Anna jäähtyä.
5. Tee sitten kinuskikerros. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen noin 15-20 minuuttia. Kokeile ensin laittaa pisara kinuskia jäähtyneen kakun päälle, jos pisara pitää muotonsa kinuski on valmista. Anna kinuskin jäähtyä noin minuutti ja kaada sitten juustokakun päälle. Tasoita pinta.
6. Anna kakun olla jääkaapissa yön ylitse. Ripottele sormisuolaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua.
Tämä näyttää niin hyvältä!! Pakko varmaan testata..
VastaaPoistaKiitos. Suosittelen kyllä lämpimästi :)
PoistaMä olen halunnut jo pitkään kokeilla tätä, mutta tämä on aina välillä vahingossa unohtunut... Tämä sun on kyllä ihanan näköinen ja nyt taas alkoi himottamaan tämä herkku ;D
VastaaPoistaKiitos, Taru. Tee ihmeessä. Tää on tosi hyvää. Tosin, pieninä annoksina kerrallaan- on sen verran makeaa :)
PoistaEikä! Ihanan näköistä. Pakko laittaa kokeiluun tulevana vkonloppuna. :p
VastaaPoistaKiitos, Kaura :) Suosittelen, jos pitää juustokakusta ja kinuskista...nams...
PoistaIhan pakko testata! Näyttää niin houkuttelevalta!
VastaaPoistaTästä kakusta voi tuskin kukaan olla tykkäämättä. Testiin vaan! :)
PoistaOi näyttää todella namilta! On kyllä testattava!
VastaaPoista...eikä pelkästään näytä :) Tämän kannattaa antaa tosiaan tekeytyä jääkaapissa päivän-pari..maku paranee kummasti :)
PoistaSaako tästä jotenkin munattoman? ☺️ T. Muna-allergikko mutta kinuskia rakastava
VastaaPoistaEntä jos tekisit pohjan ohjeen mukaan ja antaisit jäähtyä. Sitten täyte liivatteella hyydytettynä jääkaapissa? Sitten kinuski hyytyneen kakun päälle...
PoistaNiiiiin parasta ♥ !
VastaaPoistaJa tää sun kuva on ihan mielettömän kaunis :)
PoistaKiitos ihana <3 Tää on. Parasta!!
PoistaMistä tuota sormisuolaa saa? Onko just tolla nimellä? :)
VastaaPoistaIhan mistä tahansa kaupasta saa suolahyllystä. Ja löytyy juurikin tuolla nimellä :)
PoistaEi löytyny lidlistä :) kakku on kinuskin keittoa vaille valmis..maistetaan jo tänään mut huomenna sit lisää ;)
PoistaLöytyy kyllä Lidlistä! Fleur de sel
PoistaKokeilin juuri maidottomana ja vehnättömänä :) kerron kun maistellaan :)
VastaaPoistaMaistoin normiversiota ja se oli ainakin niin tautista <3
Tää on!!! <3 Kerrothan sitten, kuinka onnistuit -ton versiossa? :)
PoistaHei Pia!
PoistaKokeilitko maidottomana ja vehnättömänä? Mitä tuotteita käytit ja tuliko hyvä?
Voiko maissitärkkelyksen korvata perunajauhoilla?
VastaaPoistaUskoisin, että voi, kun laittaa perunajauhon siivilän läpi :)
VastaaPoistaVoiko kinuskin tehdä kondensoidusta maidosta?
VastaaPoistaNo, miksipäs ei, mutta rakenne on silloin erilainen :)
PoistaVoiko sormisuolaa korvata jollain toisolla suolalla kun meidän kaupoista ei taida löytyä ��
VastaaPoistaEhkäpä rouhitulla merisuolalla, mutta tuota löytyy kyllä useammastakin kaupasta. Myös esim. Pirkka-merkkisenä...
PoistaKiitos ohjeesta, heti piti kokeilla, oli ihanaa. Tappelimme viimeisistä muruista miehen kanssa.
VastaaPoistaTää on kyllä aivan mielettömän tykätty resepti :) Itseni mukaan lukien...
PoistaOnko kakun pakko olla yön yli jääkaapissa?
VastaaPoistaEi tietenkään pakko ole, mutta suosittelen kyllä. Maku ja rakenne paranee huomattavasti :)
PoistaVoisikohan tämän pakastaa?
VastaaPoistaKyllä voi :)
PoistaPakastetaanko tämä ilman kinuskia vai onnistuuko kinuskin kanssa? Sormisuola toki vasta sitten myöhemmin.
PoistaHeippa!
PoistaJuuri oikein päättelitkin, että pakastetaan ihan kinuskin kanssa ja sormisuola pinnalle vasta juuri ennen tarjollepanoa 😊
Puhuitte että on tosi makeeta?mut jos vähennän täytteestä sokeria?
VastaaPoistaVoithan kokeilla, mutta älä vähennä paljoa kuitenkaan. Ainakaan kinuskista :)
PoistaSopiikohan piparkakkupohjalla?
PoistaVoisipa sopiakin :)
PoistaOletko käyttänyt mitä tuorejuusttuorejuustoa, niitä kun on niin montaa merkkiä?
VastaaPoistaJa tuota pohjaa mietin glutenittomaksi. Onko digestive olennainen olennainen osa kakun kokonaismakua?
Heippa! Käytän aina maustamatonta Philadelphiaa. Digestivet on ehkä sopivan neutraaleja tämän kakun makuun :)
PoistaDigestive löytyy gluteenittomana. Prismasta ostin ja hyvää tuli. Kiitos ohjeesta.
PoistaPystyyköhän näillä määrillä tekemään 22cm vuokaan? :)
VastaaPoistaPystyy toki, jos keksimurua nostaa reunoillekin ja pidentää hieman paistoaikaa 😊
PoistaOkei. Kiitos nopeasta vastauksesta! Taidan tehdä pojan synttäreille ☺️ Vähän kyllä jännittää tuo kinuski, kerran olen kakun päälle keittänyt ja kovaksihan se meni vaikka kuin tein vesilasitestiä ��
PoistaKokeile ihmeessä. Tää on niin helppo, ettei tätä voi varmaankaan pilata mitenkään 😊 Keitä vaan sitä kinuskia niin, että se kiehuu kunnolla koko ajan...
VastaaPoistaPitääkö olla irtopohjainen vuoka vai kelpaako semmone lasinen korkeilla reunoilla? Mulla on nyt kaikki ainekset, mut en tuohon vuokaan kiinnittänyt huomiota ��
VastaaPoistaOnnistuu tottakai toki silläkin. Sitä ei vaan saa sitten pois vuoasta 😊
PoistaJee, kiitos nopeasta vastauksesta :). Mä aloitan samantien :D
VastaaPoistaTodella hyvää! Työkaverit ei kykene enää töihin kun ovat niin "nirvanassa" kakun mausta. =D Kahvihuoneesta kuuluu "mmmmmm" "helvetin hyvää" "oijoijoi"... :)
VastaaPoistaKIITOS! Ei jäänyt ainoaksi kokeiluksi tama resepti.
Hahhah!! 😂 Mahtavia kommentteja. Tuollaisen palautteen jälkeen voi varmaan viedä jotain toistekin? 😉
Poistapystyykö tekemään ilman liivatetta? ystäväni on kasvissyöjä eikä käytä liivatetta..
VastaaPoistaHmm. Pitikö kommentin tulla tämän reseptin alle? Ko. kakkuunhan ei tulekaan liivatetta laisinkaan 😊
PoistaKaverin innoittamana tein tänään, tuli niin hyvää :)
VastaaPoistaKiva kuulla 😊 Terkkuja ja kiitokset kaverillekin, eiks niin? 😁
PoistaMitä luulet, toimisko ohje niin, että tekis siitä enemmän kakkumaisen käyttämällä normaalia irtopohjavuokaa ja tuplaamalla täytteen määrän?
VastaaPoistaNäin jossakin jonkun tehneen juurikin niin. Luultavasti onnistuu hyvin, kun paistelee hiukka pidempään 😊
VastaaPoistaPohja uunissa ja ajattelin laittaa päälle suolapähkinöitä :) tää ei voi olla pahaa.. :P
VastaaPoistaJoko maistelit? 😊
PoistaUskomaton kakku. Oli niin hyvää, että lähes itkin onnesta syödessäni sitä. Onneksi ihan kaikki vieraat ei tajunnu tarttua tilaisuuteen ja sain monta palaa :D ohjeen linkkasi kakun tuonut ystäväni, jolle taidankin olla ikuisesti kiitollinen!
VastaaPoistaOi...ihana kuulla! Tämä kakku on ehdottomasti myös omassa Top3:ssa 😁
PoistaNo wau, en oo vielä maistanu (paitsi nuollu kinuskia kattilasta), mutta tällä ohjeella taisin jopa minä "jauhopeukalo keskellä kämmentä" onnistua ❤ Tein ensin täytekakkupohjan joka löytyy roskiksesta, mutta TÄMÄ onnistui. Kiitos erinomaisen hyvästä ohjeesta!
VastaaPoistaIhanaa. Tulee aina niiiin hyvä mieli teidän onnistumisista! 😊👌 Odotapa vaan, kun saat maistaa...on herkkua 😍
PoistaTämä on kyllä piirakoitten taivas eliittiä.Toinen kerta viikon sisään ja ens viikolla teen hääpöytään ❤
VastaaPoistaIhanaa, että tykkäät ❤ Kyllä tämä taitaa olla omassa Top3:ssa myöskin 😁
PoistaJos leivon torstaina illalla kakut lauantain juhliin niin laitanko ne pakkaseen vai säilyvätkö hyvänä jääkaapissa? :)
VastaaPoistaLaita vain jääkaappiin. Maku vaan paranee, kunhan saavat rauhassa "tekeytyä". Ripoittele kuitenkin suola vasta juuri ennen tarjoilua 😊
VastaaPoistaOnko pohjan esipaisto välttämätöntä? Tein ja oli muuten herkkua, mutta pohja aavistuksen kitkerä. Ikäänkuin maistuis palaneelle. Ei kyl näytä siltä.
VastaaPoistaEn ikävä kyllä osaa tuohon vastata. Olen aina tehnyt sen noin, niin kuin alkuperäisessä ohjeessa on neuvottu. Itselläni pohja on kyllä ollut joka kerta hyvänmakuinen 🤔 Jos kokeilet joskus paistamatta, ole kiltti ja käy kertomassa, että kuinka onnistuit...❤
PoistaVoikohan kakkua pakastaa?
VastaaPoistaVoi pakastaa, mutta suola pintaan vasta ennen tarjoilua 😊
PoistaVoiko tätä pakastaa? ��
VastaaPoistaVoi, mutta ilman suolaa 😊 Ripoittele vasta tarjolle laitettaessa...
PoistaOsaatko sanoa kärsiikö maku pakastettaessa? Mietin voisiko tehdä juhliin etukäteen.
PoistaHei! Minulle ei jostain syystä tule ilmoituksia jätetyistä kommenteistq ja huomasin kysymyksesi vasta nyt. Maku, eikä rakenne kärsi pakastaessa laisinkaan. Säilyy pakastimessa 3kk. ☺️
PoistaTsiisus kun tuli hyvää! Tein tosin ilman sormisuolaa kun mökillä ei sitä ollut mutta hyvää oli ilmankin. Kiitos reseptistä!
VastaaPoistaKiva, että tykkäsit 😊 Ja olepa hyvä vaan, vaikkei ohje alunperin minun olekaan...
PoistaVoiko käyttää valmista kinuski kastiketta? ��
VastaaPoistaEn varmaksi tiedä, kun en ole kokeillut, mutta epäilisin, että se ei jähmety riittävästi pinnalle...😔
PoistaJuhuu, leivoin näitä ylioppilasjuhliini keväällä! Oli sen verran hyvvää, että pakko tehdä vielä kesän loppumisen kunniaksikin.... :)
VastaaPoistaTää on tosi herkkua! Ja tuodeiden vadelmien/ mansikoiden kanssa vieläkin herkumpaa 😍 Kiva, että sinäkin tykkäsit...
PoistaHei, voinkohan tehä tämän normaalin piirakkavuokaa, vai tuskin on väliä? :D
VastaaPoistaTai vaikkapa normi irtopohjavuokaan, pysyyköhän keksireuna paikoillaan
PoistaVoit tehdä 😊
PoistaBlogisi on täynnä ihania ohjeita ���� Voisikohan tätä tehdä pellillisen, kun tarvitsee enemmän, vai kannattaako tehdä kaksi kertaa irtopohjavuokaan?
VastaaPoistaVoi kiitos ❤ Kannattaa tehdä mieluummin kaksi pienempää, jos mahdollista. Pysyy tarjoillessa siistimmän näköisenä 😊
PoistaKiitos nopeasta vastauksesta ❤
VastaaPoistaMä kokeilin kakkua ja on aivan mielettömän hyvää. Mä lisäsin kakun päälle tuoreita vadelmia ja hieman raikasti kakkua ja pysty syömään isomman palan��
VastaaPoistaKiva kuulla 😊 Olen itse samaa mieltä- vadelmien kanssa parasta!
PoistaOnpa hassu juttu: paistoin kakkua melkein tunnin, ennen kuin keskustastakin alkoi kiilto hävitä. Mutta kun ei pohja tuntunut kypsyvän liikaa tai tummuvan, niin annoin olla. Tosin mun uuni ei ole ihan yhtä tehokas kuin edellinen, vaikka uudehko onkin. Taitaa asteet hieman hämätä, miksi yleensä laitan hieman yli. Nytkin 165 astetta. Nyt jäähtymässä, katsotaan, miten kävi.
VastaaPoistaNo, ohhoh. Toivotaan, ettei ole palanut pohjasta. Kakku jääkin hieman löysähköksi kyllä ja hyytyy lisää jäähtyessään. Pidetään peukkuja, että kuitenkin onnistuit 👍
PoistaEi palanut :) Ja erinomaiselle näyttää. Huomenna maistellaan. En kyllä ymmärrä: kinuskiakin keittelin 50 min ennen kuin se alkoi hyytyä. Mutta pieni kastikekasari, olisi varmaan pitänyt olla laakeampi pohja kattilassa.
PoistaHuh! Nyt on kyllä kakun teko vastustellut sulla sen verran paljon, että on pakko olla hyvää!! 😁
PoistaHyvää on, enhän sitten malttanut olla illalla maistamatta palasta. Mutta tod.näk. tuo pitkä paistoaika vei kyllä hieman mehevyyttä täytteestä, seuraavalla kerralla en kyllä seuraa mitään kiillon häviämistä, vaan ainoastaan täytteen hyytymistä.
PoistaNo voi itku. Kakku kuuluu olla kyllä kostean mehevä. Tuoreet vadelmat sopivat mehevöittämään kakkua vielä hiukka lisää. Ensi kerralla sitten 😘
PoistaIhanan suussa sulava kakku. Tästä tulee kestosuosikki! Kiitos paljon reseptistä.
VastaaPoistaIhana kuulla- vaikkakin tämä on tainnut nousta "muutaman muunkin" suosikiksi 😀
PoistaVoiskohan tuorejuuston tilalla kokeilla rahkaa?
VastaaPoistaEn ole koskaan kokeillut, mutta miksipäs ei. 😁
PoistaHei! Pystyisiköhän tällä ohjeella tekemään pieniä kinuskipiirakoita?
VastaaPoistaHei! Pystyisiköhän tällä ohjeella tekemään pieniä kinuskipiirakoita?
VastaaPoistaMikäpä ettei. Paistoaika on vaan huomattavasti lyhyempi 👍
PoistaOnks kukaan tehnyt tätä normaaliin piirakkavuokaan, siis ei irroitettavaan versioon ��
VastaaPoistaOn, monikin 😊 Onnistuu yhtä hyvin niinkin. Piirakkaa pitää vaan sitten ottaa vuoasta...
PoistaIhana ohje. Kuinka monelle tästä ohjeesta riittää?
VastaaPoistaSanopa muuta. Tämä on todellinen herkku!! 😋 Tästä riittää varmaankin 8-10:lle.
PoistaÄlkää kommentoiko näyttääpä herkulliselta.Näitä herkkuja on kannattavaa leipoa,jos kommentit ovat leipojien kommenttia esim.oli hyvää ja kannattaa kokeilla.
VastaaPoistaKolmas kerta. Riittää "kahdelle". Kinuskin teen kondensoidusta maidosta.
VastaaPoistaKiva kuulla, että maistuu sielläkin! Pitäisi tehdä kyllä taas itsekin 😋
PoistaOli mennyt maustamaton tuorejuusto vanhaksi. Laitoin appelsiinia ja lakkaa (ei ollut kahta samaa) uunista tuli voimakas lakan tuoksu. No,huomenna tietää oliko hitti vai huti.
VastaaPoistaHups 😁 No, lakka ja kinuski sopivat ainakin hyvin yhteen..
PoistaAivan mahtavan hyvää ja niin helppo tehdä gluteenittomana tuolla keksipohjalla. Tescon gluteenittomat digestivet (sisältää kauraa) sopivat tähän tosi hyvin.
VastaaPoistaVoi miten kiva, että onnistuit 😊 Tämä kakku on kyllä herkkujen herkku!
PoistaHei! Olen tehnyt tätä kakkua monet kerrat, mutta nyt väkersin salted caramel cheescake leivoksia bebe vuokiin. Hyvin onnistui ja yhtä maukkaita! Nyt piilotan leivokset pakkasen peränurkkaan ,että riittäisi juhannuksen päiväkahville!
VastaaPoistaKaunista kesää! - Maisa-
Ihana idea! Mukavaa kesää sinullekin 🌸
PoistaTein ohjeella. Mulla vain ei ikään mikään onnistu kerralla. Muuta en muuttanut kuin jätin sitrusmehun allergian vuoksi pois ja käytin muutaman vadelman. Pidin uunissa vähän enemmän aikaa kuin ohjeessa ja silti on aivan löysää keskeltä. Mutta silti hyvää! Täytyy taas harjoitella useampi tekele.
VastaaPoistaNo, voi että!! ☹️ Aina harmillista, jos raaka-aineet ja vaiva menevät hukkaan. Piiras kyllä jääkin löysäksi (kuuluu paistettavassa juustokakussa asiaan). Toivottavasti seuraavalla kerralla onnistut sitten täydellisesti 👌
PoistaMä oon tehnyt tätä nyt muutaman kerran ja on niin taivaallisen hyvää. Viime viikonloppuna tuunattiin tätä vielä niin, että laitettiinkin suolapähkinöitä kakun päälle pelkän suolan tilalta ja tästä tuli vielä parempaa kuin ennen. Suosittelen siis kokeilemaan. :P
VastaaPoistaOolalaa. Oon kuullut tuon saman niksin joltain muultakin. Täytyypä kokeilla itsekin 😍
PoistaIhanaa oli-Kiitos ohjeesta😊😛!
VastaaPoistaTodella herkullinen ohje! Myös mies söi tätä vaikkei normaalisti makeasta välitä :) Suosittelen!
VastaaPoistaMahtavaa!! 👍 Kiva, että kävit jättämässä kommenttia...
PoistaTämä pääsee meidän sunnuntain rippijuhlapöytään. Helppo toteuttaa gluteenittomanakin. Teinienkin suosikki, mutta maistuu myös isovanhemmille.
VastaaPoistaIhan mahtava tarjottava, joka tosiaan maistuu juhlissa varmasti vauvasta vaariin! Mukavia juhlia 🥂
PoistaKiitos reseptistä. Tähän kakkuun rakastuivat henkilöt, jotka eivät normaalisti tykkää juustokakuista ollenkaan. Ihan superrrihana kakku.
VastaaPoistaMahtava juttu 👌 Kyllä tästä monen herkkua on tullut...
PoistaMinulla olisi 26 cm irtopohjavuoka ja ajattelin tehdä siihen tämän kakun 1,5 kertaisena. Ei haittaa jos jää matalaksi mutta tuossa 26 cm vuoassa sopivasti kansi niin siksi siihen. Mitä veikkaat paistoajasta? On siis täytettä enemmän mutta isompaan vuokaan ni olisikohan suunnilleen sama paistoaika? ��
VastaaPoistaHeippa! Uskoisin paistoajan olevan aikalailla sama. Voithan "varmuudeksi" paistaa vaikka 5 minuuttia enemmän. Tämä herkku siitä tuskin kärsii 😊
PoistaTodella hyvä setti!
VastaaPoistamitä tuorejuustoa käytit?
VastaaPoistaVoi ei, epäonnistuin jotenkin kinuskissa, vaikka tein mielestäni ohjeen mukaan. Kinuskia tuli tosi vähän ja täyte kuultaa läpi. Laitoin nyt kakun jääkaappiin, mutta uskaltaisiko siihen tehdä illalla uuden kinuskikerroksen päälle ja antaa olla yön yli jääkaapissa?
VastaaPoistaNo, voi harmi. Lisää vain toinen kerros, mutta keitä hieman isommalla teholla 👌😊
PoistaHeippa! Teen kakun 18cm irtopohjavuokaan. Onko 18cm vuokaan ainemäärät puolet tässä käytetyistä ainemääristä? :)
VastaaPoistaHeippa! En valitettavasti ole tätä sen kokoisena koskaan tehnyt, mutta luulisin riittävän 🤔
PoistaVuokien muunnostaulukon mukaan 24cm -> 18cm muunnettuna kertoin on 0,56 ja näin ollen esim. tuorejuuston määrä olisi 224g. Uskotko tällä 24g olevan esim. merkitystä kakun kokoon, ettei jäisi ihan littanaksi? ;D
VastaaPoistaJust! Sitten anna mennä vaan 😂 Ei varmasti vaikuta.
PoistaAjattelin tehä tätä juhannusherkuksi. :) Mulla on 24cm irtopohjavuoka, joka on noin 5cm korkea. Kuinka korkeaa vuokaa nää oot käyttäny tälle reseptille? :)
VastaaPoistaTämän teen 24cm:n vuokaan myös, mutta 5cm:n korkeus saattaapi olla tälle hieman matala 🤔
PoistaIhan paras lomaltapaluukakku töihin vuodesta toiseen! Onnistuu tällaselta tumpeloleipuriltakin, kun on jopa vatkausajat mainittuna. Helppo muuttaa gluteenittomaksi. Kiitos taas tänäkin vuonna reseptistä, huomenna kollegoille herkkua pöytään 👍🏻😍
PoistaMahtavaa. Toivottavasti maistui 😊 Tämä on mielestäni parasta hieman vielä jäisenä, tuoreilla marjoilla tuunattuna 😋
PoistaLeivon harvakseltaan, mutta tämä on ollut jo useamman vuoden luottoresepti talviaikaan kun tarvitsen juhlapöytään kakkua. Kinuskin päälle laitan pakkasesta itse poimittuja karpaloita, sopii todella hyvin taittamaan makeaa kinuskia.
VastaaPoistaKarpalo ja kinuski ovat mahtava makupari, joten toimii tosiaan tässäkin varmasti upeasti 👌
PoistaHeippa, kuinka monelle hengelle tämä piirakka riittää noin?
VastaaPoistaHeippa!
PoistaSanoisin, että todella hyvin kahdeksalle ja pienempään makean nälkään jopa kahdelletoista ☺️