Täyte:
3dl kuohukermaa
200g mascarponea
3 Daim- patukkaa
1/2 pss Vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 liivatetta
tilkka vettä
Keksipohja:
7 kpl Bastogne-keksejä
30g voita
5kpl liivatelehtiä
63g vettä
113g sokeria
113g glukoosia
125g valkosuklaata
90g kondensoitua maitoa
pastaväriä
(Suomenlippu on syötävä vohvelikuva.)
1. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää mascarpone, sekä rouhitut Daimit. Sekoita ja mausta seos vaniljakastikejauheella, sekä vaniljasokerilla.
Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja liota siihen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada täyte vuokaan.
2. Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa. Painele keksimuru täytteen päälle tiiviisti. Laita kakku pakastimeen vähintään viideksi tunniksi.
3. Valmista kiille. Laita liivatteet likoamaan. Kuumenna kattilassa vesi, sokeri ja glukoosi kiehuvaksi. Lisää liotetut, puristellut liivatteet joukkoon ja sekoita, kunnes liukenevat. Kaada seos paloitellun valkosuklaan päälle ja sekoita hieman. Värjää haluamallasi pastavärillä (valkoisella). Lisää kondensoitu maito samalla sauvasekoittajalla sekoittaen (pidä pinnan alla koko ajan). Anna kiilteen jäähtyä 35-asteiseksi ja erota sitten osa kahvikuppiin ja värjää sinisellä pastavärillä ja kaada minigrip-pussiin. Kaada sitten valkoinen kiille jäisen kakun pinnalle. Kiille hyytyy hetkessä, joten älä siloittele sitä esim. veitsellä. Koristele nopeasti sinisellä kiilteellä, tekemällä pussin kulmaan reikä ja valuttamalla raitoja kakun pinnalle. Anna kakun sulaa tämän jälkeen jääkaapissa vähintään 12 tuntia.
Ihan mielettömän kaunis kakku, hyvä idea itsenäisyyspäiväksi! :)
VastaaPoistaKiitos, Johanna <3
PoistaMinkä kokoinen vuoka?
VastaaPoistaOliskohan n.7dl :)
PoistaIhana kakku! Miten saisi tehtyä ilman liivatetta?:)
VastaaPoistaKiitos :) Laita enempi tuota vaniljakastikeainesta...ja tarjoa hieman kohmeisena :)
PoistaHei. Pakastatko täytteen ennen keksimurukäjen lisäämistä? On erittäin tyylikäs kakku. ��
VastaaPoistaHeippa! Ja kiitos kovasti. Ensin siis vuokaan täyte. Täytteen päälle keksimuru (ei painu joukkoon, koska vaniljakastikeaines jämäköittää moussea) ja sitten pakastimeen. Sitten jäisen kakun päälle kuorrutus...
PoistaMistä saavtuota glugoosia hommattua?
VastaaPoistaKaupasta, sokerihyllystä. Glukoosisiirappi lukee pullon kyljessä :)
PoistaKaunis, upea luomus!
VastaaPoistaKiitoskiitos!! :)
PoistaUpea peilikiille ja ihanan kuuloinen täyte! <3
VastaaPoistaKiitos, Roosa :) Kakku oli kuulema todella hyvää. Vein tämän taas työkavereita ilahduttamaan.
PoistaPaljonko peilikiilteen aineet on deseinä? Onko välttämätön tuo pakastus onnistumisen kannalta? Tätä on kokeiltava itsenäisyyspäiväksi, samalla pojan nimpparikakku :-)
VastaaPoistaHei, paljonko nuo peilikiilteen määrät olisi deseinä? ja onko pakastaminen välttämätöntä onnistumisen kannalta, vai riittääkö esim. yön yli jääkaapissa? Varmasti voi tehdä ihan irtopohjavuokaan kuten normaalistikkin juustokakun? tätä voisi kokeilla itsenäisyyspäivänä kun on pojan nimpparitkin :)
VastaaPoistaEn osaa yhtään sanoa deseinä tuota, koska tässä reseptissä määrät ovat todella tarkat. Ja pakastus on pakollinen, jos aikoo tuon peilikiilteen tehdä päälle. Jos teet ilman sitä jääkaapissa, niin lisää yksi liivate :)
Poistaok, kiitos. :) Onkohan siis edes järkeä yrittää tehdä tuota kiillettä jos ei ole vaakaa?
PoistaSanoisin, että ei. Kannattaa ostaa vaaka. Halvimpia saa ihan vitosella ja sille on varmasti käyttöä jatkossakin, jos pidät leipomisesta. Tarkoilla mitoilla saa paremmin onnistuneita herkkuja :)
PoistaVoikohan tuota peilikiillettä käyttää ihan normaaliin kuivakakkuun päälle?
VastaaPoistaKyllä sen saattaisi saada kuorrutettua, mutta sen syömisessä olisi kyllä käytettävä lusikkaa :) Eli en suosittele kuitenkaan.
Poistapystyykö tuota päällistä tekemään ilman pastaväriä? kelpaako muu esim. elintarvikeväri? mistä sitä pastaväriä vois löytää...?
VastaaPoistaPystyy toki, mutta pinnasta tulee valkosuklaan värinen. Itse käytin valkoista, sekä sinistä. Pastaväriä saa Kärkkäiseltä, leivontatarvikkeiden verkkokaupoista jne. :) Geeliväri saattaisi sopia myös, mutten ole ollenkaan varma...
PoistaTää vaan on niin mielettömän kaunis ♥
VastaaPoistaVoi kiitos, ihanainen ❤
PoistaIhana kakku! Millainen vuoka sulla on, Onko siis joku silikonivuoka vai sellanen perus?
VastaaPoistaJuu, silikoninen Pavonin vuoka. Silikomart- merkkisenä löytyy vastaavia...:)
PoistaHei! Voisiko tällä ohjeella tehdä ihan perinteiseen pyöreään irtopohjavuokaan? Mikähän olisi sopivan kokoinen vuoka?
VastaaPoistaHeippa! Tottakai voi. Sanoisin, että 20-22cm:n voisi olla ok 😊
Poista