torstai 16. maaliskuuta 2017

Suklaakakku


Hyvä ystäväni oli tulossa heti aamusta kahville ja minulla meni eilen myöhään keksinkoristelukurssilla. En päässyt eilen kauppaan hakemaan leivontatarvikkeita, joten oli tehtävä valmiiksi jotain, mihin kaapista löytyisi aineet. Päädyin lopulta tekemään suklaakakkua, koska sehän toimii aina! Tein pohjan jo aamusta valmiiksi ja täytin kakun päivällä. Illalla kreemasin kakun ja tänään aamulla liruttelin päälle suklaaganachen. Melkoinen "pikakakku" kyseessä, siis :D

Pohja:
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
0,5dl kaakaojauhetta
1dl vehnäjauhoja

Kostutukseen:
maitoa

Väliin:
aprikoosimarmeladia

2dl vispikermaa
120g taloussuklaata

Kuorrutekreemi:
100 voita
2dl tomusokeria
1dl Nutellaa

Suklaaganache:
100g kuohukermaa
110g taloussuklaata

Koristeluun:
kuorrutekreemiä
pensasmustikoita

1. Vatkaa pohjan munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää varovasti käännellen kaakaojauhe ja vehnäjauhot. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 45 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt kakku ja anna jäähtyä täysin.

2. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja sulata suklaa. Lisää hieman jäähtynyt suklaa kermavaahtoon. Leikkaa pohja kolmeen osaan ja kokoa kakku kelmutettuun kakkuvuokaan. Kostuta alin pohja (joka tulee kanneksi) maidolla ja laita päälle reilusti aprikoosimarmeladia. Laita sitten päälle puolet suklaakermasta ja tee seuraava kerros samalla tavoin. Laita kakku sitten jääkaappiin tekeytymään.

3. Valmista kreemi vaahdottamalla huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaahdoksi (n.25min.) Lisää Nutella ja sekoita vielä tasaiseksi.

4. Kumoa kakku ja peitä se kauttaaltaan kreemillä suht´ tasaiseksi. Jätä kreemiä huoneenlämpöön hieman ruusukkeita varten. Laita kakku jääkaappiin kovettumaan joksikin aikaa- mieluiten yön yli.

5. Kiehauta ganachen kerma kattilassa kiehuvaksi, ota kattila pois levyltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita hetken päästä sekaisin ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liruta ganachea lusikan avulla kakun reunoille, niin että saat kauniit valumat. Kaada ganachea sitten kakun keskelle ja laita jääkaappiin vetäytymään. Koristele kakku kreemiruusukkeilla ja pensasmustikoilla.


9 kommenttia:

  1. Mulla olis mennyt aika monta tuntia ja irti revittyä tukkaa tuollaisen kakun loihtimiseen!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikä mene...minäkin päätin, että näyttäkööt miltä hyvänsä, kun maku on kuitenkin hyvä 😊 Turha pingottaa.

      Poista
  2. Ihanaa tämä tällainen nutella (kääk!!) kreemi! Pakko testaa tätä kuopuksen synttäreille, kiitti ohjeesta.
    Kyllon hyvännäköinen kakku, kuola valuu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😊 Itse en ole minkäänlaisten kreemien ystävä, mutta tää oli kyllä ihan hyvän makuinen.

      Poista
  3. Minkä kokoinen vuoka sulla oli ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 15cm:n PME-vuoka 😊 Eli suht pieni, mutta hiukan korkeampi, kuin perusvuoat.

      Poista
  4. Hei! Tässä meille suklaakakku, mutta mitä nutellan tilalle, kun ei pähkinä käy?
    Kiitos vastauksesta jo nyt!
    Terv. Maisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Hyvä kysymys. Nutellsn voi korvata ihan tavallisella, sulatetulla ja jäähdytetyllä, tummalla suklaalla 👍

      Poista
  5. Kiitos paljon ja aurinkoista maaliskuuta!

    VastaaPoista