torstai 28. toukokuuta 2020

Mansikka-vaniljaviettelys


Ihanaa!! Kaupasta saa jo ihanan makuisia mansikoita! 💓 Tämä herkullinen, reilusti vaniljalta ja mansikalta maistuva unelma on kyllä aikoihin parasta, mitä olen maistanut. Tein tämän vanhimman tyttäreni synttärikakuksi, mutta tämä kävisi kivasti myös vaikkapa tulevan juhannuksenkin kahvipöytään 💓 Testaa ja ihastu!

Taikina:
150g kylmää voita
50g sokeria
1 kananmuna
160g vehnäjauhoja

Vaniljatäyte:
3dl kermamaitoa
halkaistu vaniljatanko
3 kananmunan keltuaista
60g sokeria
 
38g vaniljakreemijauhetta
25g voita

Päälle:
100g mansikkamarmeladia
tuoreita mansikoita
kiille hyytelösokerista

 1. Sekoita kylmä voi ja sokeri keskenään taikinakoukuilla. Lisää sitten kananmuna- sekoita ja lisää kerralla kaikki jauhot. Sekoita taikinaa niin, että siitä muodostuu "pallo".
Kauli taikina pyöreäksi ja painele varoen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä ja laita jääkaappiin.

2. Laita kermamaito (itse laitoin puolet kermaa ja puolet maitoa) kattilaan, voi, sekä vaniljatanko, josta siemenet on raaputettu mukaan. Anna lämmetä lähes kiehuvaksi. Sekoita sillä aikaa keltuaiset, sokeri ja vaniljakreemijauhe keskenään tahnaksi. Kun maito kiehuu, sekoita keltuais-seos joukkoon voimakkaasti sekoittaen. Anna "pulpahtaa" ja ota pois liedeltä. Poista vaniljatanko ja anna jäähtyä.

3. Paista pohja 190-200 asteessa n. 10-12 minuuttia, niin ettei se kuitenkaan ruskistu. Anna pohjan sitten jäähtyä täysin. Irroita pohja sitten vuoastaan varovasti.

4. Levitä jäähtyneen pohjan päälle mansikkamarmeladia. Nostele pohjan päälle vaniljakreemi ja asettele puolitetut, putsatut mansikat pinnalle kauniisti. Sivele lopuksi pinnalle hyytelösokerista tehty kiille. Laita hetkeksi jääkaappiin viilentymään, ennen herkuttelua.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti