Kälyni kyseli minulta mansikka-limejuustokakun reseptiä, mutta minulla ei sellaista vielä ollut, joten lupasin kehitellä. Tässä nyt ohje sellaiseen. Kakusta tulikin kivan raikas ja kesäinen...oikein ihana kesäiseen kahvipöytään. Jätin täytteen raikkaaksi, koska pohjalle laitoin tummia Oreo-keksejä. Ainoa miinus kakkuun tuli ulkolaisista mansikoista. Ne olivat tosi haalean punaisia, joten reunustaa koristamaan kannattaa ehdottomasti odotella meidän omia, kotimaisia mansikoitamme 😊 Kiilteen sen sijaan tein pelkästä mansikkamehusta...slurps- siitä tulikin sitten aivan ihastuttava!
Pohja:
200g Oreo-keksejä
30g voita
1dl limecurdia
Reunoille:
muutama mansikka
Täyte:
4dl vispikermaa
200g maustamatonta Philadelpia tuorejuustoa
5dl:n purikillinen pakastemansikkaa
n. 1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 limen mehut
7 liivatetta
Kiille:
3dl sokeroitua mansikkamehua
2 liivatetta
1. Hienonna keksit hienoksi ja sekoita yhteen sulatetun voin kanssa. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 24cm) pohjalle tiiviisti. Sivele keksipohjan päälle ohut kerros limecurdia. Asettele tässä vaiheessa vuoan reunoille mansikkaviipaleet.
2. Laita täytteen liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto,vaniljasokeri ja mansikat. Purista sekaan limejen mehut ja mausta makusi mukaan sokerilla. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja liota siihen liotetut, puristellut liivatteet. kaada liivateseos ohuena nauhana joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.
3. Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Kuumenna mansikkamehu (puristin tämän pakastemansikoista siivilän läpi) kattilassa ja mausta sokerilla. Lisää liotetut, puristellut liivatteet mehun sekaan. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kaada sitten kakun pinnalle varovasti. Anna hyytyä vielä pari tuntia.
4. Irroita kakku vuoasta ja koristele esim. limellä, mansikoilla ja herukanlehdillä.
Helpon oloinen ja todella näyttävä kakku. Lime- mansikkakakku minulla onkin vielä kokeilematta. Voitko uskoa :)
VastaaPoistaKiitos 😊 Mansikka-lime on ollut itselleni vähän "vieras" yhdistelmä, mutta ei se ollut ollenkaan pöllömpi...
PoistaMitä täytteeseen tuleville pakastemansikoille tehdään? Soseutetaanko ne ennen täytteeseen lisäämistä?
VastaaPoistaItselläni mansikat olivat pakastettu viipaleina. Kippasin sekaan ja vatkasin ne vaan tehokkasti sekaan, että siinä hiukka soseutuivat 😊
PoistaMitä limecurdi on?
VastaaPoistaLimetahnaa 😊 Löytyy kaupan hillohyllystä, Limecurd-nimellä...
VastaaPoistaEli tässä on nyt jäänyt vähän vaiheita kertomatta. Paseerasitko mansikat tiukastikin vai jätitkö nestettä? Kuinka paljon mansikkaa itseasiassa sitten oli, jos viipaloituina olivat n.5dl? Saitko tuon 3dl irti itse mansikoista vai lisäsitkö vettä tms. Kiillettä varten? Nämä kuitenkin vaikuttavat massan koostumukseen ja liivatteen riittävyyteen, joten laitatko vähän tarkemmat tiedot, kiitos!
VastaaPoistaSiis...tuon purkillisen mansikkaa laitoin kakkine mehuineen joukkoon ja kiilteen mehun otin ihan eri purkista (näistä mansikoista tein kiisselin). Valutin mehun vain siivilän läpi...en paseerannut. Vettä en lisännyt 😊 Joko nyt parempi?
PoistaMites pakkaseen tekeminen, onnistuuko?
VastaaPoistaTuo kiille ei kestä pakastusta 😔 Eivätkä reunan mansikatkaan pysy kauniina...
VastaaPoistaSäilyykö miten meillä olisi tyttären hääjuhlat lauantaina jos teen torstaina niin voiko tarjota lauantaina en halua pakastaa
VastaaPoistaTottakai säilyy. Älä irroita ennen tarjoilua vuoasta, vaan säilytä kelmulla peitettynä jääkaapissa. Jos pystyt, tee kiille vasta esim. perjantai-iltana 😊
Poista