perjantai 14. heinäkuuta 2017

Dumle-juustokakku


Mietitkö viikonlopuksi jotakin herkkua leivottavaksi? Tässä resepti oikein herkulliseen Dumle-juustokakkuun, jossa maistuu kivasti samettinen suklaa, sekä hiukan suolainen kinuski... Isoa palaa tästä ei toki kerralla voi syödä, mutta ottaa sitten useammin pienen palan 😀 Taas yksi uusi suosikki muiden joukkoon...

Pohja:
184g Daim-cookies
50g voita

Täyte:
2dl kuohukermaa
1 pss Dumle originaleja

2dl kuohukermaa
200g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatetta
tilkka vettä

Koristeluun:
1dl kuohukermaa
100g tummaa suklaata
kinuskin makuisia popcorneja

1. Kuumenna kattilassa 2dl kuohukermaa ja kun se lähes kiehuu, poista kattila levyltä ja lisää joukkoon Dumlet. Anna niiden sulaa täysin- sekoittele välillä. Anna seoksen sitten jäähtyä täysin, mielellään jääkaappikylmäksi.

2. Hienonna keksit hienoksi ja sekoita keskenään voisulan kanssa. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (halk.22cm). Suihkauta reunoille kevyesti vuokasprayta.

3. Laita liivatteet likoamaan. Lisää Dumle-kermaseokseen toiset 2dl kermaa ja vaahdota kunnolla. Lisää joukkoon tuorejuusto. Kuumenna sitten kattilassa tilkka vettä (3rkl) ja lisää sekaan liotetut, puristellut liivatteet. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään viisi tuntia.

4. Kuumenna kerma kattilassa (älä keitä). Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Irroita sitten kakku vuoasta ja  liruttele suklaaganachea lusikan avulla ensin reunoille, niin, että saat kauniit valumat. Täytä sitten kakun päällinen varovasti lopulla suklaaganachella. Koristele kakku kinnuskipopcorneilla, tai haluamallasi tavalla. Laita kakku vielä kylmään hetkeksi ennen tarjoilua.


11 kommenttia:

  1. Mmm, vaikuttaa hyvälle. Täytyy laittaa kokeiluun ����

    VastaaPoista
  2. Taivaallisen hyvää! Kiitos ihanasta reseptistä!

    VastaaPoista
  3. Tätä kakkua kokeilen tänään :) Olipa mukava löytää näin ihana blogi, reseptit helppoja ja taatusti toimivia....kokeilenkin useampaa resetiä täältä sillä sunnuntaita on rippijuhlat :)Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
  4. Kokeilin äsken kyseistä kakkua ja seurasin reseptiä tarkalleen. Harmittaa kun ohjeessa sanotaan että dumle-kermaseokseen pitää lisätä 2dl kermaa ja vaahdottaa. Eihän kerma enää siinä vaiheessa vaahdonnut, vaikka kuinka vatkasin ja täyte oli aivan lirua. Eli pitääkö oikeasti kerma vaahdottaa ensin ja sen jälkeen sekoittaa dumleseos joukkoon? Jos näin on, reseptiä olisi hyvä muokata. Lisäsin itse liivatteen määrää, joten toivotaan, että kakkua kehtaa huomenna tarjota vieraille��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Huomasithan, että Dumle-kermaseos kannattaa jäähdyttää täysin kylmäksi ennen vaahdottamista?? Tätä kakkua on kokeillut jo moni ja onnistunut, joten hiukka nyt ihmettelen 🤔 Harmi, jollet onnistunut...

      Poista
    2. Joo olin jäähdyttänyt täysin jääkaappi kylmäksi. Maku oli kyllä hyvä ja maistui vieraille :)

      Poista