Tiedättekö niitä reseptejä, joita tekee mieli tehdä heti uudestaan, ihan vain siksi, että oli NIIN hyvää. Sellainen olo minulle tuli leivottuani onnistuneesti ihanan juustoista vaaleaa leipää. Oikeastaan minun ei tätä pitänyt edes tänne blogiini laittaa, vaan leivoin tämän vain lapsille välipalaksi. Leipään tuli myös ihanan rapea kuori...mums...arvatkaapa vaan, hävisikö leipä nopeasti pöydästä? 😁
(2:n leipään)
500g vettä
35g hiivaa
25g sokeria
8g suolaa
750g vehnäjauhoja
25g maitojauhetta
25g voita
130g (1pss) mustaleima emmental-juustoraastetta
1. Murenna yleiskoneen kulhoon hiiva. Lisää suola, sokeri, maitojauhe, pehmeä voi, juustoraaste, sekä vehnäjauhot joukkoon.
2. Lisää kulhoon hiukan kädenlämpöistä viileämpi vesi ja vaivaa taikina hitaalla nopeudella n. 15 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 240 asteeseen.
3. Anna taikinan levätä liinan alla sitten n. 15-20 minuuttia. Kumoa taikina sitten jauhotetulle pöydälle ja jaa taikina kahtia. Nostele pallojen reunoilta taikinaa keskelle ja käännä pallot ylösalaisin pellille. Leikkaa pintoihin raksit saksilla.
4. Laita pelti kuumaan uuniin ja heitä uunin pohjalle samalla n. 0,5dl vettä. Laita luukku nopeasti kiinni. Paista n. 5 minuuttia ja vähennä lämpöä sitten 210 asteeseen. Paista leipiä n. 35-40 minuuttia.
Ooh mitä leipää, tämä menee takuuvarmasti kokeiluun ja ohjekin niin helppo, kiitos Mia <3. Aurinkoista päivän jatkoa sinulle <3
VastaaPoistaKiitos, Sari ❤ Tää on kyllä ihanan juustoinen...ja tosiaan helppokin 😊
PoistaMinä ku en oo mikään leipuri, niin jäi mietityttämään, missä vaiheessa juusto laitetaan?
VastaaPoistaKiitos hyvästä huomiostasi. Käynpä lisäämässä 👍😊
PoistaNyt otti juustoleipää, tätä on kokeiltava.
VastaaPoistaEn käytä maitojauhetta, ei kehtaisi ostaa laatikollista.
Voiko korvata ihan maidolla maitojauheen?
Mahtavaa! 😊 Voit toki korvata. Tuo maitojauhe vaan antaa tuon kauniin värin leivälle. Tai niin oletan, ei ole varma tieto tämä 😁
Poista