maanantai 17. heinäkuuta 2017

Pikapullat


Tätä reseptiä tarvitset, jos vieraat ovat jo puolen tunnin kuluttua ovesi takana. Näissä menee kaikkineen, alusta loppuun n. 25 minuuttia ja ovat kyllä tosi hyviä ja maukkaita tarjottavia, vielä hiukan lämpöisinä. Vanilja tekee näistä tosi meheviä ja kivan kosteita. Testaapa tätä, jos vaikkapa haluat jo tänään jotakin herkkua iltakahvin kaveriksi...

(8kpl)

0,75dl sokeria
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1tl kardemummaa
2tl leivinjauhetta
75g voita
1 3/4 dl kermaviiliä, piimää tai turkkilaista jogurttia

Täyte:
vaniljakreemijauhetta
vettä
raesokeria

1. Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin. Lisää sitten joukkoon huoneenlämpöinen voi. Nypi kuivat aineet ja voi keskenään sekaisin. Lisää lopuksi kermaviili ja sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa kovin paljon.

2. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen . Sekoita n. 1/2dl vaniljakreemijauhetta ja  n.1dl vettä keskenään tahnaksi. Laita tahna pursotuspussiin.

3. Laita muffinssivuoat muffinssipellin koloihin ja jaa taikina niihin tasaisesti. Tee jauhotetuilla sormilla kolo keskelle ja pursota keskelle 1/8 vaniljakreemiä. Ripottele reunoille raesokeria ja paista sitten 11-13 minuuttia, uunin keskitasolla.

32 kommenttia:

  1. Hei, sopisikohan näihin kermaviilin tilalle ihan rahka? Siinä tapauksessa nuo aineet löytyisikin aina kaapista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! En ole kokeillut, mutta olen kyllä ihan varma, että onnistuvat varmasti oikein hyvin rahkallakin 👍

      Poista
  2. Kuinka monta näitä tulee tällä ohjeella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla ylempänä se jo mainitaankin, mutta 8kpl:tta 😊

      Poista
  3. Pullaohjetta pitää testata.
    Tuo uunin lämpötila on aika hurja pullalle, eivätkö ne pala pinnasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, mutta kun ohje ei sisällä hiivaa, niin paistuvat juuri hyvin korkeassa lämpötilassa 😊

      Poista
    2. Selvä juttu. Niin sitä taas viisastui leivonnan saloista. Paprika- salamikierteet olivat muuten hyviä, kun nuoriso pääsi niihin käsiksi, katosivat pikapuoliin. Kiitos hyvistä ohjeista

      Poista
    3. Voi miten kiva kuulla. Meidänkin perheelle ne upposivat kuin "häkä" 😊

      Poista
  4. Miten kun vaniljakreemi pussissa lukee että maitoon tehdä

    VastaaPoista
  5. Kiitos ohjeesta!Tosi hyviä ja helppoja touhuta ja ennen muuta nopeatekoisia!��Jopa mun ronkeliäiti tykkäs kovasti ja halus ohjeen��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihhih..kiva kuulla 😁 Yleensä ne lapset on niitä ronkeleita...

      Poista
  6. Kiitos tästä ohjeesta. Oon nyt muutaman satsin tehnyt. Hyvin on kelvannut. Ekaan laitoin mansikkajugurttia ja niistä tuli kaikkein parhaat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä. Ihanaa, kun olette noin innovatiivisia ja uskallatte muokata näitä 👌😊

      Poista
  7. Onnistuuko ilman kardemummaa kun sitä ei nyt ole �� Oivis

    VastaaPoista
  8. Onko nää hyviä vielä 8h tunnin päästä vai sitkistyykö tai jotain muuta vastaavaa?

    VastaaPoista
  9. Voi että. Nyt en kyllä osaa sinulle vastata, kun meillä nämä on syöty aina heti tuoreeltaan 😔

    VastaaPoista
  10. Vastaukset
    1. En ole koskaan joutunut näitä pakastamaan, mutten näe mitään estettä sille, etteikö voisi 😊

      Poista
  11. Mitenkähän onnistuisi gluteenittomana...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei valitettavasti ole ollut tarvetta kokeilla näitä gluteenittomina, joten en osaa suoraan vastata. Pullan rakenne oli kuitenkin sen verran kostea ja huokoinen, että uskoisin niiden onnistuvat vaalealla, gluteenittomalla jauhoseoksella 😊

      Poista
  12. Voi ei ehdi noihin pulliin lämmetä muuta kuin mikrottamalla. Muuten kuulostaa ihan hyvältä.

    VastaaPoista
  13. Kokeilin pullia kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla tein ihan ohjeen mukaan turkkilaisella jogurtilla. Pullat olivat kyllä maultaan hyviä, mutta rumimpia mitä olen koskaan saanut aikaan :D Taikina oli murenevaa ja sen huomasi pullien ulkonäöstä. Toisella kerralla laitoin kermaviiliä, kananmunaa ja maitoa. Maku taas hyvä ja ulkonäkökin vähän parempi. Mutta eivät edelleenkään nähneetkään tuollaista ulkomuotoa kuin sinulla kuvissa! Nuohan näyttävät ihan kuin ne olisi tavallisesta pullataikinasta tehty. Mikäköhän siis on mennyt vikaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisikohan sinulla mennyt mahdollisesti hiukka liikaa jauhoa taikinaan? 😊 Eihän nämä missään nimessä tavallisen pullan veroisia ole muutenkaan, mutta tuoreina kyllä valtavan herkullisia 😊 Eihän se näkö, vaan se maku...

      Poista
  14. Kuinka suuren määrän teen näihin vaniljakreemiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa tarkkaa määrää sanoa. Itse laitoin pari dl vettä ja 2-4rkl vaniljakreemijauhetta 😊 Niin, että sakenee kunnolla.

      Poista
  15. Hei,aion kokeilla näitä herkkupullia,laitoitko vaniljakreemiin jotain vai kellastuiko uunissa:)

    VastaaPoista
  16. Heippa! Tuo kreemi muuttaa väriään jo tehdessä ja lisää tosiaan uunissa 😊

    VastaaPoista
  17. Hei! Näitä pullia tullut tehtyä jo useasti, kiitos hyvästä ohjeesta. Viime kerralla kun tein laitoin kermaviilin tilalle kookosmaitoa kun sitä oli jäänyt jääkaappiin ja ai että kun tulikin maukkaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! No, olipa kiva, että kävit jättämässä vinkkiä. Pitäneekin kokeilla joskus 👍

      Poista