Leivoin tänään ihan älyttömän herkullista, tomaattista focacciaa, eli köyhän miehen pizzaa. Taikinasta tulee mukavan vaaleanpunainen, tomaattimehusta johtuen. Tähän voi käyttää pinnalle vaikkapa viipaloitua oliivia, erilaisia juustoraasteita, tuoreita yrttejä, tai mitä nyt mieleen juolahtaa. Itse laitoin pinnalle Aurajuustomurua, kirsikkatomaattia, sekä tuoretta timjamia. Pinta sivellään reilulla määrällä hyvää oliiviöljyä. Pistäpä tämä testiin! 👍
2 leipää
Taikina:
2,5dl tomaattimehua
20g hiivaa
375g vehnäjauhoja
1tl suolaa
35g durumjauhoja, tai 00-jauhoja (tai vehnäjauhoja lisää)
Pinnalle:
oliiviöljyä
Aurajuustoa (tai sormisuolaa!)
viipaloitua kirsikkatomaattia
tuoretta timjamia/rosmariinia
1. Laita kaikki taikinan ainekset yleiskoneen kulhoon ja vaivaa taikinaa n.4 minuuttia, tai kunnes taikina irtoaa täysin kulhon reunoilta ja on kimmoisaa.
2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja peitä liinalla. Anna taikinan levätä n. vartti.
3. Puolita taikina ja tee taikinasta kaksi littanaa soikiota kaulimen avulla. Anna kohota liinan alla n.40-45 minuuttia.
4. Sivele leivät reilusti oliiviöljyllä ja painele sormilla koloja leipään. Ripottele pinnalle reilusti Auramurua. Asettele pinnalle muutamia kirsikkatomaatin siivuja/ puolikkaita. Nypi pinnalle esim. tuoretta timjamia.
5. Paista leipiä 230 aseteessa n. 10-12 minuuttia, tai kunnes focacciat ovat kauniin ruskeita. Nauti hieman lämpiminä.
Hei, kuulostaa herkulta �� saisiko jauhot myös desin mittoina? ��
VastaaPoistaMoikka! Tämä on tositosi herkullista 😍 Minulta tulee varmaankin jatkossa aika paljon ohjeita grammoina, sillä koulussa käytämme vain niitä. Halvimmat vaa'at maksavat jotakin kympin verran, joten kannattaa hankkia sellainen, jos mahdollista. Tuotteista tulee paljon tasalaatuisempia 😊
PoistaNäyttää niiiin hyvältä, täytyy kokeilla!:) Mukavaa viikon jatkoa♥
VastaaPoistaKiitos 😊 Suosittelen testaamaan...tää on ihanaaaaa ❤
Poista