Tein meille sunnuntaiksi mehevän ja mausteisen broileripiirakan. Kaupasta löytyi uutuutena valkosipulilla ja jalapenolla marinoituja pikkuchilejä, niin päätin heti kokeilla niitä suolaiseen piirakkaan. Ne olivatkin kivan makuisia, hieman makeahkoja, tomaattimaisia, eivätkä kuitenkaan yhtään tulisia. Piirakasta tuli kuitenkin kivan mausteinen ja hyvän makuinen 😋
Pohja:
150g voita
2,25dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
1,5dl juustoraastetta
3 rkl kylmää vettä
Täyte:
2 kananmunaa
150 g juustoraastetta
2 dl maitoa
1/2 prk salsaa (hot)
250g broilerin filesuikaleita (mausta pippurilla, paprikajauheella, aromisuolalla ja chilillä)
1 rs marinoituja chilejä
1 prk Apétina classic fetakuutioita
tuoretta timjamia
2.
Sekoita pehmeä voi, juustoraaste, jauhot ja vesi keskenään tasaiseksi
taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja
reunoille siististi ja tasaisesti.
3.
Sekoita kananmunat, juustoraaste, salsa ja maito keskenään. Kaada seos piirakkapohjan päälle. Lisää pinnalle broilerisuikaleet ja chilit, joista on suurimmat osat öljystä kaadettu pois. Ripoittele pinnalle lopuksi fetakuutiot, joista on myös valutettu öljyt pois. Paista 200 asteessa n. 45 minuuttia, tai piirakka on kauniin ruskea.
4. Lisää lopuksi kypsän piirakan pinnalle reilusti timjamia ja vaikkapa tuoretta basilikaa. Nauti vaikkapa raikkaan vihreän salaatin kaverina.
Hyvältä näyttää! :)
VastaaPoistaKiitos, ihanainen 😊
VastaaPoista