Löysin laivareissulla taas uutta? Baileysia, jonka makuna oli vanilja ja kaneli. Pelkälteen en niitä juo, mutta kakuissa ne maistuvat loistavilta! Tästä kakusta tulikin taas yksi suosikki juustokakuistani 😍 Lisäsin kakkuun vielä itse vaniljatangon siemeniä, sekä kanelia. Ensin ajattelin tämän kaipaavan jonkun raikkaan melban kaverikseen, mutta ei tämä sitä kyllä yhtään kaivannut. Kakku syötiin yhdeltä istumalta! Nyt pitää varmaankin järjestää jotkut kissanristiäiset, jotta saan syyn leipoa tätä pian uudestaan...
Pohja:
200g Bastogne-keksejä
50g voita
Täyte:
4dl kermaa
300g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
2 kananmunan valkuaista
2dl vanilja-kaneli Baileysia (myös tavallinen käy!)
1dl sokeria
1tl kanelia
1 vaniljatangon siemenet
1tl vaniljasokeria
6 liivatetta
3rkl vettä
1. Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 22cm) pohjalle tiiviisti.
2. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma sitten löysäksi vaahdoksi tuorejuuston kanssa. Lisää jokkoon sokerit, kaneli, vaniljatangon siemenet ja Baileys. Vaahdota valkuaiset toisessa kulhossa ja lisää ne sitten kevyesti sekoittaen täytteen joukkoon.
3. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja liuota siihen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana, samalla sekoittaen. Kaada täyte sitten keksipohjan päälle vuokaan ja laita kakku hyytymään jääkaappiin vähintään 4-5 tunniksi, mieluiten yön yli.
4. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla. Itse tein reunalle valuman suklaaganachella ja koristelin mustikoilla ja vadelmilla, sekä suklaakoristeilla.
Oi mikä uusi Baileys- maku. Tätä pitää katsastaa laivan Taxfreestä, kun juuri sopivasti olen menossa. :) Kakku vaikuttaa ehdottoman herkulta! :)
VastaaPoistaKyllä!! Minä lähden myös viikonloppuna ja ehdottomasti ostan lisää "jemmaan" Ihan vaan tämän kakun takia 😍
PoistaKuulostaapa hyvältä! ♥
VastaaPoistaMun uusi suosikki 👌😍
Poista