Tein tänään ensimmäiset kakkuni leipuri-kondiittorina, sillä valmistuin eilen 😀 Itse en juhli, mutta sain tehdä eräälle nuorelle herralle kakut hänen ylioppilasjuhliinsa. Tähän kakkuun tuli makea, toffeemainen kerros paahdettua valkosuklaamoussea ja toiseen kerrokseen vahvasti vadelmalta maistuva mousse. Maut kompensoivat mielestäni kivasti toisiaan. Paljon onnea kaikille muillekin valmistuneille!
Pohja:
200g gluteenittomia Digestivejä
50g voita
Paahdettu valkosuklaamousse:
200g paahdettua valkosuklaata
4dl vispikermaa200g maustamatonta tuorejuustoa
1tl vaniljasokeria
2liivatetta
tilkka vettä
Vadelmamousse:
4dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
5dl vadelmia
1dl sokeria
1,5tl vaniljasokeria
pinkkiä pastaväriä
pinkkiä pastaväriä
7 liivatetta
tilkka vettä
tilkka vettä
1.
Hienonna keksit murskaksi ja sekoita murut voisulan kanssa. Painele
seos tiukasti
(halk.n.24cm.) leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan
pohjalle tiivisti.
2. Paahda
valkosuklaa. Paloittele suklaa pellille, leivinpaperin päälle ja paahda
uunissa 175 asteessa 5 minuuttia. Kun valkosuklaasta tulee
vaaleenruskeaa, ota pois. Suklaa palaa helposti.
3. Kuumenna puolet valkosuklaatäytteen kermasta kattilassa kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä. Lisää hieman paloiteltu paahdettu valkosuklaa. Sekoita niin kauan, että suklaa on täysin sulanut joukkoon. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.
3. Kuumenna puolet valkosuklaatäytteen kermasta kattilassa kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä. Lisää hieman paloiteltu paahdettu valkosuklaa. Sekoita niin kauan, että suklaa on täysin sulanut joukkoon. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.
4.
Laita valkosuklaatäytteen liivatteet likoamaan. Vaahdota kylmä
valkosuklaa kerma varovasti lopun kerman kanssa sekaisin. Lisää joukkoon
kevyesti tuorejuusto. Jos massa on paksua, laita kattilaan hieman
runsaammin vettä, johon liotat liivatteet. Kaada liivateseos täytteen
sekaan ja kaada varovasti keksipohjan päälle. Anna hyytyä
ainakin tuntijääkaapissa, ennen vadelmamoussen lisäämistä.
5. Laita vadelmamoussen liivatteet likoamaan. Vatkaa sitten kerma
vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja pieniksi rouhitut vadelmat. Sekoita tasaiseksi ja lisää
sokeria makusi mukaan. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja lisää siihen liotetut, puristellut
liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana vadelmamoussen joukkoon,
samalla vatkaten. Kaada massa valkosuklaamoussen päälle ja laita jääkaappiin
hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
6. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.
Mitä kukkia sulla on tossa päällä?
VastaaPoistaSyreeniä.Se on syötävää ja sen kukinta alkaa muuten ihan juuri! 😊👍
PoistaVoiko paahdettua valkosuklaata pakastaa? Eli jos pohjan tekisi paahdetusta valkosuklaasta murustamalla.
VastaaPoistaHyvä kysymys. En ole koskaan kokeillut, joten en nyt suoralta kädeltä osaa vastata. Pohjasta tulee äärettömän makea, jos sen tekee yksinään tuosta paahdetusta valkosuklaasta. Vaatisi kaverikseen varmasti jotakin keksimurua tasapainoittamaan makeutta 😊
Poista