maanantai 20. elokuuta 2018

Omenatorttu kanelicrumblella


Testasin eilen äidiltäni saamistani omenoista uudenlaista omenatorttua. Pohjataikinaan laitoin  kauraa, väliin paksun "vaniljakastikkeen" ja pinnalle omenoita, sekä herkullista kanelicrumblea. Tämä piirakka ei välttämättä vaniljakastiketta kaipaa, mutta ei se huonoa senkään kanssa ole 😋 Anna tämän tekeytyä vuorokausi jääkaapissa ja nauti kylmänä, jos mahdollista..

Pohja:
150g pehmeää voita
3dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
1dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta

"Vaniljakastike":
1prk (200g) ranskankermaa
2 kananmunaa
1pss Blå bandin Vanhan ajan vaniljakastike-ainesta
1tl vaniljasokeria
0,5dl sokeria

omenoita

Kanelicrumble:
0,6dl fariinisokeria
0,4dl vehnäjauhoja
40g pehmeää voita
vajaa tl kanelia

1. Nypi pohjan ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina sitten 24-26cm:n irtopohjavuoan pohjalle, sekä n. puoleen väliin reunalle. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteet.

2. Sekoita "vaniljakastikkeen" ainekset sekaisin kulhossa. Lohko toiseen kulhoon pestyt, lohkotut omenat. Sekoita viimeisessä kulhossa kanelicrumblen ainekset muruksi.

3. Kaada "vaniljakastike" sitten pohjan päälle vuokaan. Lado omenat "vaniljakastikkeen" päälle kauniisti. Murustele lopuksi kanelicrumble omenoiden pinnalle.

4. Paista piirakka sitten 200 asteessa, n.45 minuuttia, tai kunnes pinta ja reunat ovat kauniin ruskeat. Pinta laskee tortun jäähdyttyä alas. Anna tortun tekeytyä seuraavaan päivään jääkaapissa. Nauti ehdottomasti kylmänä!

6 kommenttia:

  1. Omenatortun ohjeen lukeminen jo aiheutti mukavia makuelämyksiä mielessä. Nyt joutui leivontaan

    VastaaPoista
  2. Emmää kestä, tää kuva on taas niin täydellinen ♥♥♥ Mä voisin täyttää kaikki meidän seinät sun leivontakuvista tehdyillä tauluilla! Ne on niin ihania AINA ja niin täynnä tunnelmaa ♥

    Niin ja ihan huippuhyvän kuulonen omppureseptikin taas, varsinkin toi kanelicrumble kiehtoo! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhaahaa 😂 Oot ihana!! Ja osaat ottaa kuvat ihan itsekin niihin tauluihin 😉

      Poista
  3. Voisko tämän tehdä uunipellille? ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai, mutta silloin ainakin kaksinkertaisena ☺️👍

      Poista