maanantai 10. kesäkuuta 2019

Raparperi-ricottapiirakka


Raparperi ja ricottajuusto ovat tosi maistuva makupari. Halutessasi voit maustaa piirakkaa vielä ripauksella kardemummaa, tai kanelia. Myös pieni lisäys sitruunamehua tekee täytteestä entistäkin herkullisemman 😋 

Nyt on korkea aika "tuhota" raparperit pensaista, joten tässä hyvä vaihtoehto siihen hommaan...
 
Pohja:
4,5dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
0,5tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
100g voita
1 kananmuna

Täyte:
500g Ricottaa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2 kananmuna
kaksi paksua raparperinvartta

1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään sekaisin. Lisää sulatettu voi joukkoon. Sekoita joukkoon viimeiseksi kananmuna ja vaivaa taikina tasaiseksi. Ota osa taikinasta sivuun (1/5) ja painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.

2. Valmista täyte sekoittamalla ricotta, sokerit ja kananmuna keskenään. Kaada täyte pohjan päälle piirakkavuokaan. Asettele pinnalle raparperiviipaleita. 

3. Murustele pinnalle lopuksi eroon ottamasi taikina ja paista piirakkaa sitten 180 asteessa n. 60 minuuttia. Nauti piirakka hyvin jäähtyneenä, tai vaikkapa vaniljajäätelön kera!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti