Pääsiäisen paras leipomusherkku on ehdottomasti tämä Mango-valkosuklaajuustokakku. Se on kivan raikas, eikä mielestäni ollenkaan liian makea, vaikka siihen suklaata tuleekin. Mango raikastaa kakkua oikein kivasti. Kakusta saa kauniin, keväisen näköisen, kun kontrastiksi käyttää tuoreita marjoja. Ihanaa pääsiäisen aikaa Sinulle! 🐣
Pohja:
200g digestivekeksejä muruina
75g voita sulatettuna
Täyte:
4dl Flora Vispiä, tai Vanillaa
2 prk appelsiini- tuorejuustoa
2 dl mangososetta (Bonne)
200g valkosuklaata sulatettuna
7 liivatelehteä
½ dl mango-appelsiinimehua
Kiille:
3 dl mangososetta (Bonne)
1 dl sokeria
5 liivatelehteä
1 dl mango-appelsiinimehua
200g digestivekeksejä muruina
75g voita sulatettuna
Täyte:
4dl Flora Vispiä, tai Vanillaa
2 prk appelsiini- tuorejuustoa
2 dl mangososetta (Bonne)
200g valkosuklaata sulatettuna
7 liivatelehteä
½ dl mango-appelsiinimehua
Kiille:
3 dl mangososetta (Bonne)
1 dl sokeria
5 liivatelehteä
1 dl mango-appelsiinimehua
Koristeluun esim.:
tuoreita vadelmia
suklaapalloja
kumkvatteja
sokerihelmiä
suklaamunia
1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Hienonna keksit ja sekoita voisulaan. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.24cm) pohjalle tiiviisti. Suihkauta vuoan reunoille kevyesti vuokasprayta. Laita vuoka täytteen valmistamisen ajaksi jääkaappiin.
2. Vatkaa kerma (tai vaniljakastike) vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, sulatettu valkosuklaa ja mangosose.
3. Puristele liotetut liivatteet ja liota ne kuumennettuun mango-appelsiinimehuun. Kaada sitten liuos nauhana täytteen sekaan kevyesti samalla vatkaten. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli.
4. Laita kiilteen liivatteet likoon. Kuumenna mehu ja puristele liivatteet sekaan. Lisää mangosose ja hieman sokeria. Kaada jäähtynyt kiille varovasti, lusikkaa apuna käyttäen, kakun päälle ja pistä hyytymään vielä kolmeksi tunniksi.
5. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.
2. Vatkaa kerma (tai vaniljakastike) vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, sulatettu valkosuklaa ja mangosose.
3. Puristele liotetut liivatteet ja liota ne kuumennettuun mango-appelsiinimehuun. Kaada sitten liuos nauhana täytteen sekaan kevyesti samalla vatkaten. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli.
4. Laita kiilteen liivatteet likoon. Kuumenna mehu ja puristele liivatteet sekaan. Lisää mangosose ja hieman sokeria. Kaada jäähtynyt kiille varovasti, lusikkaa apuna käyttäen, kakun päälle ja pistä hyytymään vielä kolmeksi tunniksi.
5. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.
Oi nam!! Onpa herkullisen näköinen pääsiäiskakku.
VastaaPoistaEn usko että tulee nyt pääsiäiseksi leivottua pullaa kummempaa, koska ei voi oikein ketään pyytää kahville. Mutta kun tämä koronahässäkkä tästä helpottaa ja kun toivottavasti kaikki selvitään tästä ehjin nahoin, niin aion kyllä pyytää ystäviä kakkukahville. Tämä voisi olla silloin hyvä vaihtoehto kakuksi. Oikein mukavaa pääsiäistä!! <3
Kiitos, Nanne! 😘 Täällä mekin omalla porukalla nautiskeltiin kakkua yhden poikamme synttäreiden kunniaksi. Jotakin toki pitää tehdä vielä viikonlopuksikin 😊 Mukavaa pääsiäisen aikaa myös sinne! 🐥
PoistaHeippa! Kuuluuko tuon täytteen jäädä vähän juoksevaksi kun laitetaan se kakun päälle ja hyytymään jääkaappiin?
VastaaPoistaKyllä kuuluu ☺️ Luota liivatteeseen vaan.
VastaaPoistaLöysällä massalla saa siistin ulkoreunan ja pinnan kakkuun.
Mulle massasta tuli kokkareista 🤔 nyt valuu pitkin kaappia. Ei tainnut tästä olla tarjottavaksi
VastaaPoistaNo, nyt on valkosuklaan kanssa tapahtunut sitten jotakin tehdessä. Tämän kuuluu olla silkinpehmeää ja sileää 🫤
PoistaMillä korvata appelsiini-tuorejuusto kun sitä en kaupasta löydä? Entä voiko kakun pakastaa? Tarkoitus olisi tehdä kakku hyvissä ajoin ennen juhlia ja sitten sulattaa edeltävänä päivänä.
VastaaPoistaHeippa! Korvaisin tuorejuuston Violan sitruunatuorejuustolla- mielestäni sitä on edelleen saatavilla ☺️
PoistaKakun voi toki pakastaa, mutta itse en suosittele pakastamista kiilteen kanssa, sillä se kärsii pakastamisesta, eikä pysy järin nättinä pakastamisen jälkeen 😔