lauantai 16. toukokuuta 2020

Croissant aux amandes, eli Mantelicroissantit



Nyt kun joutuu harrastamaan tätä nojatuolimatkailua, niin "käväisinpä taas aamulla reissussa". Tällä kertaa Pariisissa, jossa söin muutamia vuosia sitten ihastuttavassa, pienessä idyllisessä kahvilassa Café latteni kanssa tällaisen Mantelicroissantin. Se oli samalla hieman suolainen, mutta makea. Ja maistu mantelilta...ja mikä parasta, voilta 😍 Voin yhä edelleen maistaa sen...

Nämä ihanuudet valmistetaan hieman jo kuivahtaneista, eilisistä croissanteista. Itse en jaksa nähdä vaivaa leipomalla näitä alusta asti itse, sillä mielestäni kaupan pakastealtaasta löytyvät ovat herkullisia! Niinpä paistoin eilen illalla näitä jo kuivahtamaan ja tänään tein nämä, joista sitten maistelin päiväkahvilla yhden (okei, kaksi) 😁

(6kpl)

6 kpl päivän vanhoja croissanteja

Kostutusliemi:
1,5dl vettä
1,5rkl sokeria
2-3 rkl rommia/manteliaromia

Mantelivoitäyte:
80g sokeria
80g mantelijauhoja
pieni ripaus suolaa
80g huoneenlämpöistä voita
1 kananmuna

1. Keitä sokeriliemi ja mausta se rommilla, tai esim. manteliaromilla. Anna jäähtyä.

2. Leikkaa croissantit halki, mutta ei irti asti. Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen.

3. Vatkaa voi, sokeri ja mantelijauhot tasaiseksi tahnaksi. Mausta pienellä ripauksella suolaa. Sekoita joukkoon lopuksi kananmuna.

4. Kostuta croissantit kostutusliemellä, pullasudilla. Croissantit saavat kostua vähän reilumminkin- ei sieneksi. Laita kostutetut croissantit leivinpaperin päälle, uunipellille.

5. Täytä croissantit mantelivoilla, n. 1,5rkl/kpl. Voitele sitten lopulla mantelivoilla croissantien pinta ja ripottele pinnalle reilusti mantelilastuja. Paista 12-14 minuuttia, tai kunnes ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä.

6. Ripottele pinnalle tomusokeria ja nauti!!

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä! Croissantit ovat minunkin herkkuani ja tätähän pitää kokeilla :) Kivaa viikonlopun jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämmöllä 👍😊 Mukavaa lauantai-iltaa!

      Poista