perjantai 22. toukokuuta 2020

Passion-vaahtokarkit

 

Vaahtokarkkeja on helppo tehdä itse. Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä näitä passionin makuisina ja voi nam! Nämä maistuivat ihanan, keväisen raikkailta! Vaahtokarkeista voisi tehdä myös kuution muotoisia, jos kaataa massan vuokaan ja leikkaa paloiksi kuuman veitsen avulla. Inverttisokeria saa tilattua esim. TÄÄLTÄ.

 (n. 50kpl)

1. 14 liivatetta

    300g sokeria

    105g inverttisokeria

    70g passionpyretta2. 70g passionpyretta

    150g inverttisokeria

    pari tippaa keltaista pastaväriälumijauhetta, tai tomusokerin ja maissijauhon sekoitusta1. Laita liivatteet likoamaan. Mittaa sitten kattilaan (1,) passionpyre, sokeri, sekä inverttisokeri. 2. Mittaa yleiskoneen kulhoon (2.) pyre, sekä inverttisokeri.3. Kiehauta sitten kattilassa 1. osion ainekset 110 asteeseen. Lisää sitten joukkoon liotetut, puristellut liivatteet ja anna liueta joukkoon. Kaada sitten ohuena nauhana yleiskoneen kulhoon 2. osion aineksien sekaan samalla voimakkaasti vatkaten. 4. Vatkaa seosta niin kauan, että määrä moninkertaistuu ja jäähtyy lähes kädenlämpöiseksi. 

5. Pursota vaahtokarkit leivinpaperin päälle ja anna kuivua 1-2vrk:tta. Pyörittele vaahtokarkit lumijauheessa, tai tomusokerin ja maissijauhon sekoituksessa, jotta ne eivät tarttuisi toisiinsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti