maanantai 18. toukokuuta 2020

Raparperi-mansikkajuustokakku


Sain idean kokeilla raparperilla vuorattua juustokakkua. Olin aikalailla varma, että idea ei toimisi, mutta kappas- kakku onnistuikin ihan kivasti, niin kirjoittelenpa reseptin teillekin! Pohjan tein itse Murokekseistä, mutta suosittelen käyttämään mieluummin Digestivejä, niin lopputulos on maukkaampi. Itselläni ei niitä tähän hätään sattunut vain olemaan. Muutan ohjeeseen myös hieman tekojärjestystä, sillä raparperit olisi ilman muuta pitänyt laittaa vuokaan ennen pohjaa, ei niin kuin itse nyt tein.

Kakku maistuu kivasti mansikalta ja raparperilta...eli siis aivan kesältä! 🌞

Kakun reunaan:
500g tuoretta raparperia
1l vettä
300g sokeria

Pohja:
175g Digestivejä
50g voita 

Hilloke täytteeseen:
400g pakastettua raparperia
250g sokeria
300g pakastemansikkaa

Täyte:
5dl vispikermaa
300g tuorejuustoa
2tl vaniljasokeria
hilloke kokonaisuudessaan
1dl sokeria (maun mukaan)
10 liivatetta

Koristeluun:
tuoreita mansikoita

1. Aloita keittämällä hilloke. Kiehauta kattilassa raparperi, mansikat ja sokeri. Kaada lopuksi ylimääräinen neste pois.

2. Kiehauta sitten pinnalle tulevien raparperien sokeriliemi. Pese raparperit ja leikkaa juustohöylällä pituus-suunnassa suikaleita. Kiehauta suikaleita n.2minuuttia ja nosta ne sitten nopeasti jäähtymään leivinpaperin päälle. 

3. Hienonna keksit ja sekoita ne keskenään voisulan kanssa. 

4. Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halk.20cm, korkeus 10cm) leivinpaperilla. Suihkauta reunoille kevyesti vuokasprayta ja "liimaa" raparperin suikaleet pituussuunnassa vuoan reunaan niin, että raparperit jäävät "roikkumaan" vuoan reunan yli n. 3-4cm.

5. Painele keksipohja vuoan pohjalle tiiviisti lusikan avulla. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

6. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää tuorejuusto, vaniljasokeri, sekä keittämäsi, jäähtynyt hilloke. Sekoita ja mausta tarvittaessa sokerilla.

7. Kuumenna kattilassa 3rkl vettä ja liota siihen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana massan joukkoon, samalla sekoittaen. Kaada massa varovasti vuokaan ja tasoita pinta, tarvittaessa. Laita kakku jääkaapppiin tunniksi.

8. Kääntele raparperit kakun pinnalle kauniisti ja laita kakku takaisin jääkaappiin, vähintään neljäksi tunniksi.

9. Irroita kakku vuoasta. Voit halutessasi tehdä raparperin pintaan hyytelösokerilla kiilteen (itse unohdin tämän vaiheen!). Koristele keskelle jäänyt "kolo" tuoreilla mansikoilla.

2 kommenttia:

  1. Hei, toi liivatteen määrä tuntuu paljolta. Tuliko kakusta ns. jämäkkä vai kuohkean leikattava?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperissa, niin kuin mansikassakin on tosi paljon nestettä, joten tarvitsee "reilun" liivatteen. Kakku on kuohkea, mutta toki jämäkkä, että reunoista ja kulmista tulee särmikkäät, noiden raparperisuikaleiden kanssa ☺️ Kannattaa kyllä testata tämä!

      Poista