sunnuntai 17. tammikuuta 2021

Vadelmaiset Frangipane-leivokset

 

Teki mieli jotakin superherkullista kahvin kanssa. Minulla oli kaapissa tuoreita vadelmia, sekä pensasmustikoita, joista tämä ajatus sitten lähti. Frangipane, eli ranskalainen mantelikakku on todella herkullista, kun päälle vielä vatkaa kuohkean mascarponevaahdon. Itse leivos kätkee sisäänsä vadelmamarmeladia, joten voitte vain kuvitella, mikä herkku tämä on...tai sitten voit tehdä näitä myös itse ja todeta saman 😊

 

(n.12kpl)

200g voita
200g tomusokeria
4 kananmunaa
200g mantelijauhoa
40g glut. vaaleaa jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)

vadelmamarmeladia

Päälle:
2 dl vispikermaa
2 dl mascarponea
50g tomusokeria
vaniljatangon siemenet

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kunnolla valkoiseksi vaahdoksi (n. 25min.) ja lisää sitten huoneenlämpöiset kananmunat yksi kerrallaan, vuorotellen mantelijauhojen kanssa taikinaan, samalla sekoittaen. Lisää lopuksi gluteenittomat jauhot.

2. Laita taikina pursotuspussiin ja annostele taikinaa esim. voideltuihin silikonimuotteihin (tai muffinssivuokiin) . Laita toiseen pursotuspussiiin vadelmamarmeladia ja tökkää pussin suu taikinan "sisään". Pursota sinne n.1tl marmeladia. Paista leivoksia 180-190 asteessa n. 12-15 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä. 

 
3. Vatkaa leivosten jäähtyessä kerma, tomusokeri, vaniljatangon siemenet ja mascarpone keskenään vaahdoksi. Pursota huoneenlämpöisten leivosten pinnalle ja koristele leivokset tuoreilla marjoilla juuri ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Hei, ohjeessa lukee gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta. Voinko korvata tämän vehnäjauholla tai perunajauholla? Kiitos vastauksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa!

      Juu, ilman muuta voit. Pitikin lisätä se tuohon, mutta toki unohdin...

      Poista