Tuli himo! Tuli valtava himo saada pitkäviineri, eli rekkaviineri, tai miksi kaikiksi näitä nyt kutsutaankaan missäkin 😁 Kotitekoisena viinereistä ei tule rakenteeltaan aivan yhtä hyviä, kuin kaulauskoneella leipomossa tehtynä, mutta voin kertoa...maku on ihan yhtä herkullinen, eikä häpeä yhtään leipomoissa leivotuille- näissä kun ei voissa säästellä 🙊 Vaihekuvia en älynnyt ottaa, mutta yritän kirjoittaa reseptin tarkasti...
(24kpl)
4 dl maitoa
80g hiivaa
1 tl suolaa
1dl sokeria
2 kananmuna
n.10-11 dl vehnäjauhoja
80 g voisulaa
(halutessasi hieman kardemummaa)
Kaulaamiseen:
400 g voita
Voiteluun:
kananmuna
3pss Wanhan ajan vaniljakastike-aines
5dl maitoa/vettä
2rs paistonkestävää vadelmamarmeladia
valkoista sokerikuorrutetta= kananmunan valkuaisesta ja tomusokerista paksu tahna
1.
Sekoita suola ja hiiva keskenää kylmän maidon kanssa. Lisää joukkoon
sokeri ja kananmuna, sekä osa jauhoista. Sekoita kunnolla ja lisää
lopuksi loput vehnäjauhot, sekä jäähtynyt voisula. Sekoita pari
minuuttia niin, että taikina sekoittuu tasaisesti. Taikina on suht'
löysää.
2. Levitä taikina suorakaiteen kokoiseksi (n.40x60cm)
levyksi (käytä reilusti jauhoja ja pyyhi ylimääräiset pois
pullasudilla). Ota veitsellä, tai juustohöylällä voista siivuja.
Asettele voisiivut keskelle ja taita ensin vasen puoli voin päälle ja
sitten oikea puoli vasemman päälle. Käännä "avoimet" päät sivuille.
Kauli levyksi ja toista sama muutaman kerran- väleissä kannattaa käyttää
taikinaa hetki jääkaapissa.
3. Nosta taikina jauhotetulle alustalle ja kaulaa n. korkeus 50x leveys 30cm
levyksi ja leikkaa esim. taikinapyörän avulla 24kpl n.1,5cm levyisiä suikaleita.
Kieritä suikaletta päistä vastakkaisiin suuntiin ja kiepsauta taikinasuiro viinerin muotoon, eli suikale tavallaan kolmeen osaan, rinnakkain . Anna kohota n. tunti liinan alla.
4. Voitele
kohonneet wienerit kananmunalla. Sekoita vaniljakreemistä ja vedestä/
maidosta tahna. Pursota
vaniljakreemiä reilu raita kaikkien wienereiden päälle. Pursota viereen myös kunnnon raita vadelmamarmeladia. Paista wienerit 200
asteessa, kunnes ovat kauniin ruskeita. Anna wienereiden jäähtyä
täysin. Koristele ne sitten tomusokerista ja valkuaisesta sekoitetulla
kuorrutteella.
Meille opetettiin, että viineritaikinan kaikki ainekset jääkaappikylminä
VastaaPoistaKerran olen tehnyt, päivähän siinä lähes meni tottumattomalta.
Jokin mukava pikkusuolaisen ohje olisi kiva lukea täältä.
Iloista syksyä
Oikeassa olet. Jauhotkin kannattaisi pakastaa ennen leipomista, jos ihan virallisen ohjeen mukaan tekisi ☺️ Pikkusuolaista- pistetäänpäs mietintämyssyyn! Mukavaa syksyn alkua sinullekin 🍁
Poista