Kaupasta löytyi vielä niin makoisia kotimaisia mansikoita, että teki mieli tehdä jotain supermansikkaista. Tosin, lopulta käytin kakkuun vain kaksi tuoretta koristeeksi...toiset menivät parempiin suihin ihan sellaisenaan. Oli siis kaiveltava pakastinta ja siitä syntyi tällainen:
Pohja: reilu 1/2pkt Bastogne-keksejä
50g voita
Täyte: 2dl kuohukermaa
1pkt Philadelphia-tuorejuustoa
130g sulatettua valkosuklaata
1tl vaniljatahnaa
7 liivatelehteä
Kiille: 1/2l pakastemansikoita
1dl vettä
3 liivatelehteä
Koristeluun: tuoreita mansikoita
sulatettua valkosuklaata
1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
2. Murustele keksit ja sekoita ne voisulaan. Painele tiiviisti leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin.
3. Vatkaa kerma, sekoita kermavaahtoon tuorejuusto, vaniljatahna ja sulatettu valkosuklaa.
4. Kiehauta tilkka vettä, lisää liivatteet ja anna niiden sulaa.
5. Lisää liivateneste nauhana täytteeseen samalla varovasti sekoittaen.
6. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin.
7. Laita kiilteen liivatteet likoamaan.
8. Laita mansikat ja vesi kattilaan ja kiehauta hetki. Soseuta mansikat sauvasekottimella ja paseeraa sitten siivilän läpi astiaan.
9. Kiehauta taas tilkka vettä ja sulata liivatteet. Lisää sitten paseeratun mansikan joukkoon.
10. Kaada hieman jäähtynyt kiille kakun päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään neljäksi tunniksi. Koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti