Pohja:
200 g voita
5 kananmunaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
5 kananmunaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaota
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
Kuorrute:
75 g voita
1/2 dl vahvaa kahvia (pikakahvijauheesta)
5 dl tomusokeria
2 rkl kaakaota
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl vahvaa kahvia (pikakahvijauheesta)
5 dl tomusokeria
2 rkl kaakaota
2 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
Strösseleitä tai nomparelleja
1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja vuoraa uunipelti (n.35x30cm) leivinpaperilla.
2. Aloita sulattamalla voi ja anna sen jäähtyä.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi.
3. Sekoita jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään sekä yhdistä maito ja voisula. Lisää munavaahdon sekaan vähän kerrallaan, vuorotellen jauhoseosta ja maito/voisula seosta.
Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Paista uunin keskitasolla n. 20 min. Kaada pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista alla ollut leivinpaperi. (Kun pohja on väärinpäin on kuorrutteelle parempi tarttumapinta).
4. Sulata kuorrutteen voi ja sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrute jähtyneen kakun päälle ja koristele. Anna kuorrutteen jähmettyä ja ripoittele pinnalle nomparelleja. Leikkaa paloiksi.
3. Sekoita jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään sekä yhdistä maito ja voisula. Lisää munavaahdon sekaan vähän kerrallaan, vuorotellen jauhoseosta ja maito/voisula seosta.
Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Paista uunin keskitasolla n. 20 min. Kaada pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista alla ollut leivinpaperi. (Kun pohja on väärinpäin on kuorrutteelle parempi tarttumapinta).
4. Sulata kuorrutteen voi ja sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrute jähtyneen kakun päälle ja koristele. Anna kuorrutteen jähmettyä ja ripoittele pinnalle nomparelleja. Leikkaa paloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti